gastro postao
Ukusno predjelo prema receptu Veljka Barbieria
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 838
Potrebno vam je
- 1000 g masline, zelene, slane konzerv.
- 20 kom inćun, slani
- 6 žlica kapari
- 1 čaša ulje maslinovo
Priprema
- Očistite od koštica zelene masline i narežite ih.
- Dodajte komadiće fileta od slanih inćuna, kao četvrtinu ukupne količine tapenade i četvrtinu sjeckanih kapara u smjesu dodajte i jedan sitno sjeckani pomidor i komadiće pečene ili tunjevine iz konzerve, sa sokom od limuna
- Gnječite tapenadu dolijevajući malo maslinova ulja, dok ne dobijete krupniju smjesu.
- Služite s prepečenim kruhom.
Izvor Kuharski kanconijer - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil