gastro postao
Palačinke s blitvom osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 268
Palačinke
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 2.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 prstohvat sol
- 1 vezica blitva
Nadjev
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 100 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 kom slatka paprika
- 8 kom rajčice, cherry
- vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- čili u prahu
- 100 g pureća prsa, narezak
Priprema
- Blitvu očistiti, oprati i kratko blanširati. Ohladiti pod mlazom hladne vode, jako sitno nasjeckati ili izmiksati u kašu.
- Izmiješati sve sastojke za palačinke pa umiješati blitvu i ostaviti u hladnjaku na pola sata.
- Za to vrijeme napraviti nadjev. Izmiješati sir i vrhnje u kremastu smjesu. Nasjeckati papriku i rajčice, dodati ih u sir i začiniti po želji pa staviti nadjev da se hladi. Nadjev možete napraviti i ranije da se sastojci bolje prožmu.
- Ispeći palačinke i pustiti ih da se ohlade.
- Kada su se ohladile, namazati nadjev preko pola palačinke, na svaku palačinku staviti jednu šnitu pureće šunke tako da ju prerežemo na pola i stavimo vodoravno na nadjev i zarolamo.
- Kada su rolice gotove, staviti u hladnjak ili zamrzivač da se stegnu. Kada su se rolice stegnule, izrezati ih u željene oblike i poslužiti.
Izvor Zdrava Krava