gastro postao
Jednostavno i zahvalno jelo koje je sinonim za bosansku kuhinju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 352
Potrebno vam je
- 500 g tanke kore za štrudle
- 400 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 4 kom jaje kokošje
- 200 ml mileram
- 350 g špinat
- 100 g maslac, slani
- sol
Priprema
- Izraditi dobro jaja, dodati kravlji sir, vrhnje ili mileram, dodati blanširani špinat (očistiti ga, oprati i staviti kratko u kipuću vodu. Sve dobro povezati.
- Posudu za pečenje dobro namazati s maslace.
- Na namašćeni pleh staviti dvije kore, popsrkati s rastopljenim maslacem, dodati pripremljeni nadjev.
- Dodati dvije kore i postupak ponavljati sve dok se ne potroši nadjev.
- Na kraju staviti dvije kore koje ćete poprskati s maslacem.
- Peći na 200 stupnjeva Celzijuvih oko 30- 45 minuta.
- Pečeno preliti sa slatkim vrhnjem i vratiti u pećnicu na 5 min.
Izvor Đurđica Protić