Recepti 13. listopada 2014.

Zeljanica

Zeljanica
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i zahvalno jelo koje je sinonim za bosansku kuhinju

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 352

Potrebno vam je

  • 500 g tanke kore za štrudle
  • 400 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 4 kom jaje kokošje
  • 200 ml mileram
  • 350 g špinat
  • 100 g maslac, slani
  • sol

Priprema

  1. Izraditi dobro jaja, dodati kravlji sir, vrhnje ili mileram, dodati blanširani špinat (očistiti ga, oprati i staviti kratko u kipuću vodu. Sve dobro povezati.
  2. Posudu za pečenje dobro namazati s maslace.
  3. Na namašćeni pleh staviti dvije kore, popsrkati s rastopljenim maslacem, dodati pripremljeni nadjev.
  4. Dodati dvije kore i postupak ponavljati sve dok se ne potroši nadjev.
  5. Na kraju staviti dvije kore koje ćete poprskati s maslacem.
  6. Peći na 200 stupnjeva Celzijuvih oko 30- 45 minuta.
  7. Pečeno preliti sa slatkim vrhnjem i vratiti u pećnicu na 5 min.

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.