gastro postao
                                            
                                        
                                    Zanimljiva kombinacija maslina, naranči, papra i maslinovog ulja
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- ulje, biljno
 - 4 grančica ružmarin
 - sol
 - 10 kom masline, crne
 - 6 kom naranča (žuto - narančasto meso)
 - 6 kom naranča (crveno meso)
 - svježe mljeveni papar
 - 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
 
Priprema
- U tavu uliti biljno ulje do dubine 2,5 cm i zagrijati na 180˚C. U vrućem ulju pržiti grančice ružmarina dok postanu hrskave, 10 do 15 sekundi. Zatim položiti na papirnati ručnik i posoliti.
 - U zagrijanom ulju također pržiti masline dok ulje ne prestane ključati, oko 4 minute. Odložiti ih zajedno sa ružmarinom.
 - Skinuti iglice ružmarina sa grančica i usitniti, a masline narezati na manje komade.
 - Pomoću manjeg, oštrog noža oguliti koru i bijeli dio naranče. oguljene naranče narezati poprečno na krugove debljine 1-1,5 cm i posložiti na tanjur. Lagano začiniti sa soli i paprom te poškropiti sa maslinovim uljem. Posipati sa usitnjenim ružmarinom i maslinama