Recepti 13. listopada 2014.

Zimska citrusna salata

Zimska citrusna salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija maslina, naranči, papra i maslinovog ulja

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • ulje, biljno
  • 4 grančica ružmarin
  • sol
  • 10 kom masline, crne
  • 6 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 6 kom naranča (crveno meso)
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. U tavu uliti biljno ulje do dubine 2,5 cm i zagrijati na 180˚C. U vrućem ulju pržiti grančice ružmarina dok postanu hrskave, 10 do 15 sekundi. Zatim položiti na papirnati ručnik i posoliti.
  2. U zagrijanom ulju također pržiti masline dok ulje ne prestane ključati, oko 4 minute. Odložiti ih zajedno sa ružmarinom.
  3. Skinuti iglice ružmarina sa grančica i usitniti, a masline narezati na manje komade.
  4. Pomoću manjeg, oštrog noža oguliti koru i bijeli dio naranče. oguljene naranče narezati poprečno na krugove debljine 1-1,5 cm i posložiti na tanjur. Lagano začiniti sa soli i paprom te poškropiti sa maslinovim uljem. Posipati sa usitnjenim ružmarinom i maslinama
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.