gastro postao
Zanimljiva kombinacija maslina, naranči, papra i maslinovog ulja
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- ulje, biljno
- 4 grančica ružmarin
- sol
- 10 kom masline, crne
- 6 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 6 kom naranča (crveno meso)
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- U tavu uliti biljno ulje do dubine 2,5 cm i zagrijati na 180˚C. U vrućem ulju pržiti grančice ružmarina dok postanu hrskave, 10 do 15 sekundi. Zatim položiti na papirnati ručnik i posoliti.
- U zagrijanom ulju također pržiti masline dok ulje ne prestane ključati, oko 4 minute. Odložiti ih zajedno sa ružmarinom.
- Skinuti iglice ružmarina sa grančica i usitniti, a masline narezati na manje komade.
- Pomoću manjeg, oštrog noža oguliti koru i bijeli dio naranče. oguljene naranče narezati poprečno na krugove debljine 1-1,5 cm i posložiti na tanjur. Lagano začiniti sa soli i paprom te poškropiti sa maslinovim uljem. Posipati sa usitnjenim ružmarinom i maslinama