gastro postao
Dosta vam je prejedanja? Ona je ova salata upravo ono što vam treba!
Pronašli smo sjajan način kako iskoristiti ostatke pečenog mesa i krumpira, a da sve zajedno čini jednu ukusnu zimsku salatu radi koje nećete osjećati grižnju savjesti. Meso koje možete koristiti je u principu bilo koje koje vam je ostalo - pečena purica, pečeno pile ili odojak. Sve kombinacije su otvorene i ovisno o tome što imate kod kuće, možete iskoristiti. Uz dodatak potočarke, ova salata pretvara se u zdrav i ukusan obrok.
Sastojci:
- 1 luk, tanko narezan
- 1 limun, ocijeđen
- 40 ml maslinovog ulja
- Ulje za prženje
- 200 g pečenog krumpira, narezanog na kockice
- Prstohvat papra cayenne
- 300 g pečenog mesa, sitno narezanog (piletina, purica, odojak)
- glavica crvene cikorije
- 100 g potočarke
- 1 jabuka, oguljena, očišćena od koštica i narezana na tanke ploškice
- 30 g prženih oraha, badema ili lješnjaka; krupno narezanih
- Prstohvat šećera
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješati luk i poprskati ga maslinovim uljem te sa pola soka od limuna
- Zagrijati neprianjajuću posudu i pokapati ju s malo ulja te popržiti krumpir - dok ne postane hrskav; posipati ga s malo papra i posoliti
- U većoj posudi pomiješati meso, cikoriju i potočarku te dodati jabuku i orahe; posoliti/popapriti i staviti malo šećera
- Staviti preostalo maslinovo ulje, mješavinu s lukom, dodati ostatak soka od limuna i pečeni krumpir te sve lagano promiješati
I to je to! Ukusni ručak je gotov!