Recepti 27. prosinca 2016.

Zimska salata s hrskavim krumpirom i potočarkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dosta vam je prejedanja? Ona je ova salata upravo ono što vam treba!

Pronašli smo sjajan način kako iskoristiti ostatke pečenog mesa i krumpira, a da sve zajedno čini jednu ukusnu zimsku salatu radi koje nećete osjećati grižnju savjesti. Meso koje možete koristiti je u principu bilo koje koje vam je ostalo - pečena purica, pečeno pile ili odojak. Sve kombinacije su otvorene i ovisno o tome što imate kod kuće, možete iskoristiti. Uz dodatak potočarke, ova salata pretvara se u zdrav i ukusan obrok.

Sastojci:

  • 1 luk, tanko narezan
  • 1 limun, ocijeđen
  • 40 ml maslinovog ulja
  • Ulje za prženje
  • 200 g pečenog krumpira, narezanog na kockice
  • Prstohvat papra cayenne
  • 300 g pečenog mesa, sitno narezanog (piletina, purica, odojak)
  • glavica crvene cikorije
  • 100 g potočarke
  • 1 jabuka, oguljena, očišćena od koštica i narezana na tanke ploškice
  • 30 g prženih oraha, badema ili lješnjaka; krupno narezanih
  • Prstohvat šećera

Priprema:

  1.  U manjoj posudi pomiješati luk i  poprskati ga maslinovim uljem te sa pola soka od limuna
  2. Zagrijati neprianjajuću posudu i pokapati ju s malo ulja te popržiti krumpir - dok ne postane hrskav; posipati ga s malo papra i posoliti
  3. U većoj posudi pomiješati meso, cikoriju i potočarku te dodati jabuku i orahe; posoliti/popapriti i staviti malo šećera
  4. Staviti preostalo maslinovo ulje, mješavinu s lukom, dodati ostatak soka od limuna i pečeni krumpir te sve lagano promiješati

I to je to! Ukusni ručak je gotov! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.