Recepti 13. listopada 2014.

Zimski složenac

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste obožavatelj senfa možete upotrijebiti hren

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 580

Potrebno vam je

  • 450 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 8 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 6 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 1 žličica maslac, slani
  • 1 žlica senf

Priprema

  1. Narežite slaninu na trakice i ispržite u tavi da bude hrskava. Ocijedite i bacite masnoću iz tavice.
  2. Maknite koricu s kruha i izrežite ga na kockice. U velikoj zdjeli istucite jaja pa dodajte mlijeko, natrgani sir i senf. Umiješajte slaninu i kruh. Ulijte smjesu u vatrostalnu posudu, prekrijte i držite u hladnjaku preko noći.
  3. Izvadite iz hladnjaka i pustite da stoji na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite nepokriveno od 45 do 50 minuta na 160°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.