gastro postao
                                            
                                        
                                    Ako niste obožavatelj senfa možete upotrijebiti hren
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 580
Potrebno vam je
- 450 g slanina suha (prerašt. mršava)
 - 8 kriška kruh pšenični, bijeli
 - 6 kom jaje kokošje
 - 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
 - 1 šalica gouda punomasni
 - 1 žličica maslac, slani
 - 1 žlica senf
 
Priprema
- Narežite slaninu na trakice i ispržite u tavi da bude hrskava. Ocijedite i bacite masnoću iz tavice.
 - Maknite koricu s kruha i izrežite ga na kockice. U velikoj zdjeli istucite jaja pa dodajte mlijeko, natrgani sir i senf. Umiješajte slaninu i kruh. Ulijte smjesu u vatrostalnu posudu, prekrijte i držite u hladnjaku preko noći.
 - Izvadite iz hladnjaka i pustite da stoji na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite nepokriveno od 45 do 50 minuta na 160°C.