Recepti 03. listopada 2014.

Žuti makaroni

Žuti makaroni
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki zalogajčici boje sunca razveselit će sve svojim okusom i izgledom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 96

Makaroni

  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 90 g bademi,mljeveni
  • 120 g šećer, u prahu
  • 50 g šećer, kristal
  • 5 kapi boja za kuhanje, žuta

Krema

  • 120 g bijela čokolada
  • 30 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1.50 mala žlica limunov sok
  • 1 prstohvat limunova korica

Priprema

  1. Pomiješajte samljevene bademe sa šećerom u prahu. Ako ih želite sami samljeti, ubacite ih kratko u vruću vodu i ogulite koru. Dobro ih osušite pa miksajte malopomalo. Prosijte kako biste odstranili veće komadiće.
  2. Istucite bjelanjke u snijeg te dodajte običan šećer pa mutite i dalje. Pažljivo pomiješajte bjelanjke sa smjesom s bademima. Dodajte nekoliko kapi jestive boje.
  3. Premjestite smjesu u vrećicu s malim otvorom i istisnite manje količine u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite da smjesa odstoji na sobnoj temperaturi do sat vremena.
  4. Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 150°c. Pecite ih oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hlade. Za to vrijeme pripremite kremu. Ugrijte vrhnje dok ne provrije. Dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte sok i koricu od limuna.
  5. Ohladite kremu i napunite makarone. Poklopite drugim dijelom makarona i ostavite da odstoje u hladnjaku jedan dan.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.