gastro postao
Slatki zalogajčici boje sunca razveselit će sve svojim okusom i izgledom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 96
Makaroni
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 90 g bademi,mljeveni
- 120 g šećer, u prahu
- 50 g šećer, kristal
- 5 kapi boja za kuhanje, žuta
Krema
- 120 g bijela čokolada
- 30 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1.50 mala žlica limunov sok
- 1 prstohvat limunova korica
Priprema
- Pomiješajte samljevene bademe sa šećerom u prahu. Ako ih želite sami samljeti, ubacite ih kratko u vruću vodu i ogulite koru. Dobro ih osušite pa miksajte malopomalo. Prosijte kako biste odstranili veće komadiće.
- Istucite bjelanjke u snijeg te dodajte običan šećer pa mutite i dalje. Pažljivo pomiješajte bjelanjke sa smjesom s bademima. Dodajte nekoliko kapi jestive boje.
- Premjestite smjesu u vrećicu s malim otvorom i istisnite manje količine u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite da smjesa odstoji na sobnoj temperaturi do sat vremena.
- Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 150°c. Pecite ih oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hlade. Za to vrijeme pripremite kremu. Ugrijte vrhnje dok ne provrije. Dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte sok i koricu od limuna.
- Ohladite kremu i napunite makarone. Poklopite drugim dijelom makarona i ostavite da odstoje u hladnjaku jedan dan.
Izvor Skuhatćute