Božić je sve bliže i mi polako skupljamo omiljene recepte, a prhki keksići u obliku zvjezdica, spojeni u sredini marmeladom, neizostavan su dio ponude božićnih kolačića. Donosimo odličan, provjeren recept!
Božić je za nešto malo više od mjesec dana i vrijeme je da krenemo skupljati sve omiljene recepte koje planiramo pripremiti. Zvjezdice s marmeladom definitivno su klasik koji će te sasvim sigurno oduševiti. Prhki keksići u obliku zvjezdica, spojeni u sredini marmeladom, neizostavan su ponude božićnog stola...
Možeš ih brzo, jednostavno i lako zamijesiti i odmah staviti peći. I pekmez možeš odabrati po vlastitoj želji – iako se u receptu najčešće spominje marmelada od marelica, mi ih volimo namazati i domaćim pekmezom od šljiva, a za sasvim posebnu aromu i pekmezom od smokava.
No ako ipak paziš na liniju ili tražiš zdraviju alternativu tu je i naš recept za domaći recept od jabuka bez šećera!
I još jedan mali savjet: ove keksiće, koje mnogi još nazivaju i božićne zvjezdice, možeš napraviti i u drugim oblicima – kao srce, cvjetiće ili bilo koji blagdanski oblik kalupa kojeg imaš kod kuće.
Recept za božićne zvjezdice s marmeladom je u nastavku...
Zvjezdice punjene marmeladom
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Zvjezdice s marmeladom
35 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
20
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Glatko brašno
300
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
60
g
Šećer u prahu
90
g
Maslac
210
g
Bademi
60
g
Žumanjak
4
kom
Marmelada od marelice
30
g
Rum
1
žlica
Šećer u prahu
100
g
Vanilin šećer
2
kom
Postupak
Od brašna, šećera u prahu i jestivog škroba, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, badema i žumanjaka brzo umijesi prhko tijesto i stavi ga u hladnjak da odmara oko 1 sat.
Tijesto razvaljaj sasvim tanko. Izreži kalupom zvjezdice i to polovicu od njih s rupicom na sredini. Složi ih u namašćeni pleh jednu do druge i peci 10-ak minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.
Pečene zvjezdice s rupicom stavi na papir i pospi šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premaži marmeladom u koju umiješaj malo ruma. Preklopi pošećerenim zvjezdicama.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.