Recepti 03. listopada 2014.

Zvrkovi s fetom, češnjakom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno tijesto zamotano oko nadjeva od sira, špinata i češnjaka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 4

Tijesto

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 šalica voda
  • 1 kom suhi kvasac
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • špinat
  • 1 šalica feta sir
  • 0.50 mala žlica mažuran
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 mala žlica češnjak u prahu

Priprema

  1. Pomiješajte mlijeko i vodu te dodajte kvasac pa jaje. Miksajte na maloj brzini i postupno dodajte brašno sa solju. Oblikujte kuglu od tijesta i pustite je oko sat vremena na toplome mjestu.Kvasac je osjetljiv na temperaturu, stoga kuhari preporučuju valjanje na drvenoj radnoj površini. Tijesto se treba mijesiti sve dok ne postane elastično i dok se više ne lijepi za ruke, a to traje između 10 i 15 minuta.
  2. U međuvremenu pomiješajte odmrznuti špinat, razmrvljenu fetu, mažuran, sol i papar. Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika i nadjenite mješavinom špinata. Zarolajte.
  3. Razrežite na 16 jednakih dijelova i složite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 100°C i pustite da se diže oko pola sata.
  4. Izvadite iz pećnice pa je zagrijte na 190°C. Pomiješajte maslac i češnjak te time premažite rolice. Pecite 20-ak minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.