gastro postao
Ukusno tijesto zamotano oko nadjeva od sira, špinata i češnjaka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Tijesto
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 šalica voda
- 1 kom suhi kvasac
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- špinat
- 1 šalica feta sir
- 0.50 mala žlica mažuran
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 žlica maslac, slani
- 1 mala žlica češnjak u prahu
Priprema
- Pomiješajte mlijeko i vodu te dodajte kvasac pa jaje. Miksajte na maloj brzini i postupno dodajte brašno sa solju. Oblikujte kuglu od tijesta i pustite je oko sat vremena na toplome mjestu.
Kvasac je osjetljiv na temperaturu, stoga kuhari preporučuju valjanje na drvenoj radnoj površini. Tijesto se treba mijesiti sve dok ne postane elastično i dok se više ne lijepi za ruke, a to traje između 10 i 15 minuta.
- U međuvremenu pomiješajte odmrznuti špinat, razmrvljenu fetu, mažuran, sol i papar. Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika i nadjenite mješavinom špinata. Zarolajte.
- Razrežite na 16 jednakih dijelova i složite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 100°C i pustite da se diže oko pola sata.
- Izvadite iz pećnice pa je zagrijte na 190°C. Pomiješajte maslac i češnjak te time premažite rolice. Pecite 20-ak minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Izvor Skuhatćute