14. travnja 2016.

Savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

juha od rajcica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ove savjete i trikove postat ćete još bolji majstor u kuhinji.
  • Malo mlijeka i sir je spreman za pohanje

Ako su kriške sira za pohanje suhe i pretvrde, stavite ih kratko u mlijeko. Osušite ih, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te ispržite.

maštovita-jela-s-đumbirom.jpg | Author:
  • Pretvorite višak variva u novo jelo

Ostane li vam veća količina variva od mladog graška, sutradan ga možete razrijediti s malo hladne vode i procjediti. Od graška možete napraviti tijesto s graškom, rizi-bizi ili propasirati ga i napraviti pire.

  • Višak umaka pretvara se u juhu

Ako vam je ostala veća količina umaka od rajčice, razrijedite ga s vodom, prokuhajte i začinite prema želji, a rezultat će biti jako dobra juha

  • Kopar u juhama može zamijeniti đumbir

Umjesto kopra u većini krem-juha možete upotrijebiti naribani đumbir. Budući da đumbir ima intenzivniji  okus, stavite ga manje nego kopra.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.