25. listopada 2016.

Sočna i nezamislivo brza čokoladna torta za prste polizati

Čokoladna torta
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tako jednostavna, a tako čokoladna. Nije li ovo najbolja čokoladna torta na svijetu?

Pripremite jednostavan biskvit s kakaom u prahu, dodajte nešto vanilije za bogatiji okus pa povežite jajima. Pecite u dva kalupa, premažite finom kremom od čokolade i navalite na svoj komad čokoladnog savršenstva. Biskvit pecite sve dok iz njega ne izađe čista čačkalica koju ste iskoristili da provjeriti konzistenciju kolača. Tortu možete posipati bobičastim voćem ili orašastim plodovima za elegantniji izgled.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice šećera
  • 1 šalica kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 5 žlica ulja
  • 2 žličice vanilije
  • 3 žlice vruće vode

Za kremu:

  • ½ šalice maslaca
  • 1 šalica kakaa u prahu
  • 3 šalice šećera u prahu
  • 5 žlica mlijeka

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. U većoj posudi kombinirajte šećer, brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol.
  3. Dodajte mlijeko, jaja, ulje i vaniliju pa miksajte mikserom oko dvije minute.
  4. Dodajte vodu i miksajte do kraja.
  5. Maslacem premažite dva kalupa pa svaki napunite s polovicom smjese.
  6. Pecite oko pola sata pa ohladite.
  7. Kremu napravite tako da otopite maslac, dodate mu kakao u prahu, šećer u prahu i mlijeko
  8. Miješajte dok krema ne postane maziva.
  9. Dio kreme stavite na jedan biskvit, prekrijte drugim, pa sve skupa premažite ostatkom kreme.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.