gastro postao
Iskoristite tikvice dok još traje sezona pa ih pretvorite u sočan čokoladni kruh.
Kvalitetna tamna čokolada, orasi i tikvice doprinijet će sočnosti pa će vaš kruh biti idealan uz tek pokoji voćni ili kremasti dodatak. Možete ga kombinirati s džemom od smokve ili marelice, a ukusan je i sam za sebe. Za doručak, međuobrok, ručak na poslu ili slatku večeru, ovaj kruh idealna je slastica za svaku priliku.
Potrebno vam je:
- 3 šalice ribane tikvice
- 2 šalice brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
- ½ šalice oraha
- 1 ½ šalica tamne čokolade
- 3 žlice otopljenog maslaca
- ½ šalice mlijeka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 jaje
- ½ šalice šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Ribane tikvice pomiješajte s brašnom, kakaom u prahu, praškom za pecivo i soli.
- Pomiješajte pa dodajte orahe i čokoladu.
- Zasebno pomiješajte maslac, mlijeko i limunov sok.
- Dodajte jaje i šećer pa miksajte dok se ne poveže.
- Pomiješajte dvije smjese i prebacite ih u kalup.
- Pecite oko sat vremena, a nakon što kruh izvadite iz pećnice, pustite ga da miruje još nekih 15 minuta.
Dobar tek!