14. rujna 2016.

Sočno savršenstvo: Kruh od tikvica i tamne čokolade

čokoladni kruh
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite tikvice dok još traje sezona pa ih pretvorite u sočan čokoladni kruh.

Kvalitetna tamna čokolada, orasi i tikvice doprinijet će sočnosti pa će vaš kruh biti idealan uz tek pokoji voćni ili kremasti dodatak. Možete ga kombinirati s džemom od smokve ili marelice, a ukusan je i sam za sebe. Za doručak, međuobrok, ručak na poslu ili slatku večeru, ovaj kruh idealna je slastica za svaku priliku.

Potrebno vam je:

  • 3 šalice ribane tikvice
  • 2 šalice brašna
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • ½ šalice oraha
  • 1 ½ šalica tamne čokolade
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 jaje
  • ½ šalice šećera

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Ribane tikvice pomiješajte s brašnom, kakaom u prahu, praškom za pecivo i soli.
  3. Pomiješajte pa dodajte orahe i čokoladu.
  4. Zasebno pomiješajte maslac, mlijeko i limunov sok.
  5. Dodajte jaje i šećer pa miksajte dok se ne poveže.
  6. Pomiješajte dvije smjese i prebacite ih u kalup.
  7. Pecite oko sat vremena, a nakon što kruh izvadite iz pećnice, pustite ga da miruje još nekih 15 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.