Špajza 29. studenoga 2023.

3 nove domaće kuharice koje su idealan božićni dar

božićna kuharica
Knjiga recepata - izvrstan dar za pod bor foto: Getty Images/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Nije uvijek lako za dragu osobu pronaći idealan božićni dar. Ipak, imamo super ideju za darove za sve osobe koje vole kuhati - jednu od 3 odlične nove domaće kuharice od kojih se ne odvajamo

Što dragim osobama darovati za Božić? Svake godine muči nas ista dilema… Izbor je iz godine u godinu sve širi, no upravo to zna predstavljati problem jer dragim ljudima najradije darujemo darove koji su – savršeni baš za njih, a takve je teško pronaći u šumi svega i svačega.

Ako vaša draga osoba voli kuhati imamo odličnu ideju! U posljednjih godinu dana na domaćoj sceni izdano je dosta odličnih kuharica koje mogu biti idealan dar za pod bor. Mi ti donosimo naš izbor od 3 najdraže nove kuharice, a ti, naravno, prvo provjeri s dragom osobom je li već nabavila svoj primjerak…

Suzy Josipović Redžepagić | Author: Mislav Udovičić Nova Suzyna kuharica "Mama zna" foto: Mislav Udovičić

Suzy Josipović Redžepagić - "Mama zna“

Suzy je poznata osoba, vodi kulinarske radionice, organizira food festivale... No prije svega Suzy je ponosna mama 3 predivne kćeri, te baka dvoje unučića, a svoje najmilije rado okuplja oko obiteljskog stola gdje ih uveseljava finom, domaćom hranom. U ovom proširenom i dopunjenom izdanju nezaobilazne kuharice "Mama zna" Suzy donosi 600 provjerenih slanih recepata kojima je ispričana nježna priča o ljubavi, toplini i snazi koju donose obitelj i prijatelji.

"Nešto novo, nešto staro i nešto posuđeno, naravno! Ali zato sve isprobano nebrojeno puta i začinjeno s puno ljubavi, zanosa i strasti bez kojih, uostalom, nema ničega što vrijedi", poručuje Suzy Josipović Redžepagić, autorica nekih od najprodavanijih domaćih kuharica posljednja dva desetljeća.

Knjiga je dostupna u knjižarama (pazi, jako se brzo prodaje!), ali i u web shopu Mozaika knjiga po cijeni od 54,90 eura.

 

Pileći paprikaš Možda vas zanima... Zavirili smo u novu kuharicu Suzy Josipović i otkrili sjajan recept za pileći paprikaš Najave Suzy Josipović Redžepagić Možda vas zanima... Predstavila je slanu, a već priprema i slatku kuharicu! Špajza

 

 | Author: Mario Kučera Željka Klemenčić i Mario Kučera, "Zelen" foto: Mario Kučera

Željka Klemenčić i Mario Kučera - "Zelen"

"Bogato ilustrirana antikuharica sa svim receptima koje ćete trebati da se zaljubite u zelen i popravite si život", tako ovu knjigu opisuje njezina autorica Željka Klemenčić, novinarka, urednica i članica žirija showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!". Zajedno sa Željkom autor knjige je i poznati fotograf Mario Kučera, majstor fotografije hrane, portreta… Povezuje ih ljubav prema hrani i autentičnom življenju, ali i ova sjajna knjiga koja čitatelja potiče na drugačije razmišljanje o hrani.

Knjiga se može nabaviti u web shopu Mrvica.hr po cijenu od 33 eura.

 

zeljka klemencic-470.JPG Možda vas zanima... Mrvica je food rock'n'roll None

 

 | Author: Matejka Buča Matejka Buča -  "Slastice za svaki dan" foto: Matejka Buča

Matejka Buča -  "Slastice za svaki dan"

Blogerica Matejka Buča, autorica bloga Like chocolate, ove je godine izdala svoju treću kuharicu – "Slastice za svaki dan". Nakon uspješnica "Svaki dan" i "Svaki dan nešto novo", red je došao i na kuharicu posvećenu isključivo slasticama u kojoj Matejka donosi više od 80 recepata i praktičnih savjeta za pečenje slastica.

"Iako nisam školovana kuharica niti slastičarka, iako nemam radno iskustvo u restoranu niti profesionalnu kuhinju i alate u njoj, kuhanje i priprema slastica moja su velika ljubav cijeli moj život. Od kada se sjećam, virkala sam baki ispod lakta dok bi pripremala pitu od jabuka, onako odoka.

Okretala sam ručku na mašini za izradu keksa i oprezno dubila polovice keksića za šarene i aromatične breskvice. Valjala sam žapce s pekmezom u šećer i kidala rubove vučenog tijesta pa od njih pravila pogaču. Promatrala sam i sudjelovala, upijala i učila, kušala i guštala. A tako je i danas.

Zato i vodim blog te pišem kuharice – jer nikada nisam prestala učiti o hrani i uživati u njezinoj pripremi za ljude oko sebe. Zato pečem torte na utorke i bdijem nad dizanim tijestom kada bih trebala spavati. Zato u zamrzivaču imam 13 različitih biskvita, a u ormaru sedam kalupa za kuglof. Zato naša djeca znaju da je odgovor na pitanje "Ima li što slatko?" uvijek potvrdan.

I zato sam, nadam se, stvorila knjigu za sve vas koji želite i volite kuhati, učiti i istraživati – bez obzira na to jeste li početnik ili je kroz vaše ruke prošlo već puno tijesta. Da vam bude vodič i inspiracija, savjetnik i vjetar u leđa. A malo sam je stvorila i za sebe", tako o svojoj trećoj knjizi recepata govori Matejka Buča.

Knjiga se može nabaviti u knjižarama, ali i u shopu na blogu Like chocolate po cijeni od 30 eura.

 

Možda vas zanima... „Svaki dan“ – kuharica koju moraš imati u svojoj kolekciji Špajza

 

 | Author: Getty Images/Unsplash Kuharice su idealan božićni dar za sve koji vole kuhati foto: Getty Images/Unsplash

Vjeruj, kada ti ove kuharice dođu u ruke, teško ćeš se od njih odvojiti, pa razmisli i o tome da naručiš neku i za sebe. Uživaj u finoj hrani, čitanju i proučavanju recepata, a već idući tjedan donosimo ti nove gastro ideje za božićne darove.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.