Špajza 21. srpnja 2016.

Zeleni namaz od paprika s patlidžanom: Vrijeme je da upoznate Malidžano!

Malidžano
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Malidžano ili zeleni ajvar, sprema se od najboljih sorti zelenih paprika, i još nekoliko sjajnih sastojaka koji ga pretvaraju u fantastičan ljutkast dodatak glavnom jelu...

Okusi i mirisi tradicionalnih proizvoda od paprike čuvaju iskonsku kvalitetu od zaborava. Zelene paprike se pomiješaju s patlidžanom, suncokretovim uljem, senfom, solju, šećerom, alkoholnim octom i češnjakom.

Dakle, vrlo slično ajvaru, a i postupak kuhanja je gotovo identičan.

Ovoj deliciji kad prvi put omirišete, nedostaje samo još roštilj uz koji bi se poslužila, uz odokativno pravilo: pola kilograma malidžana na svaki kilogram mesa je malo manje od - previše.

Također, poboljšava okus pašte i rižota i sjajno prija uz kajganu

Malidžano | Author: Promo foto: Promo

Samo najbolja sorta paprike može postati dio tajne pravog malidžana. Pažljivo pečena, oguljena i mljevena, paprika apsolutno caruje, daleko od konzervansa i aditiva. Na taj način se u potpunosti čuvaju sva aromatična, ali i hranjiva svojstva paprike. 

Malidžano Bakina Tajna tijekom cijele godine, kao dio svakog s ljubavlju posluženog obiteljskog stola, daje glavnom jelu onaj poseban štih. Pa ako vam se ne da ukuhavati i miješati satima, zaletite se u trgovinu. Zeleni namaz s aromom patlidžana je nešto u što ćete se garantirano zaljubiti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.