Okusi i mirisi tradicionalnih proizvoda od paprike čuvaju iskonsku kvalitetu od zaborava. Zelene paprike se pomiješaju s patlidžanom, suncokretovim uljem, senfom, solju, šećerom, alkoholnim octom i češnjakom.
Dakle, vrlo slično ajvaru, a i postupak kuhanja je gotovo identičan.
Ovoj deliciji kad prvi put omirišete, nedostaje samo još roštilj uz koji bi se poslužila, uz odokativno pravilo: pola kilograma malidžana na svaki kilogram mesa je malo manje od - previše.
Također, poboljšava okus pašte i rižota i sjajno prija uz kajganu.
Samo najbolja sorta paprike može postati dio tajne pravog malidžana. Pažljivo pečena, oguljena i mljevena, paprika apsolutno caruje, daleko od konzervansa i aditiva. Na taj način se u potpunosti čuvaju sva aromatična, ali i hranjiva svojstva paprike.
Malidžano Bakina Tajna tijekom cijele godine, kao dio svakog s ljubavlju posluženog obiteljskog stola, daje glavnom jelu onaj poseban štih. Pa ako vam se ne da ukuhavati i miješati satima, zaletite se u trgovinu. Zeleni namaz s aromom patlidžana je nešto u što ćete se garantirano zaljubiti.