Špajza 27. srpnja 2022.

Ako na plažu nosite tortilje niste jedini! Evo zašto je tanka pogača toliko popularna ovog ljeta

Otkrijte praktičnu i jednostavnu varijantu zdravog ljetnog obroka iza kojeg neće ostati ni mrvica foto: Promo

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte praktičnu i jednostavnu varijantu zdravog ljetnog obroka iza kojeg neće ostati ni mrvica

Ako ste pomislili da je tanka pogača napravljena od fino samljevenoga pšeničnoga brašna - danas najdostupnija varijanta tortilje - još prije nekoliko godina dosegnula svoju popularnost, trendovi kroz 2022. godinu dokazuju da tome ipak nije tako.

Riječ je o idealnom obroku, posebice u toplijim mjesecima, koji se u originalno kukuruznom sastavu već tisućama godina jede u Meksiku, a otkuda se ovaj trend zbog svoje praktičnosti te velikog raspona različitih okusa i osvježavajućih dodataka proširio na ostatak svijeta, pritom upisan u UNESCO-vu nematerijalnu svjetsku baštinu.

Kako je prava renesansa kuhanja od kuće nastala tijekom COVID pandemije mnogima dala priliku da otkriju svoje kulinarske talente, tako su nastali i brojni viralni gastro trendovi, od kojih su neki vezani upravo za ovaj meksički specijalitet. Među njima prednjači društvena mreža TikTok na kojoj je u jednom trenutku #TortillaTrend u tjedan dana prikupio više od 2 milijarde pregleda. Novi način na koji se može jesti tortilja spravljena kod kuće - sličan načinu serviranja palačinke ali s razdvajanjem sastojaka između slojeva - zaludio je mnoge diljem svijeta, a gotovo podjednaku popularnost imale su slane i slatke varijante.

 | Author: Promo Ljetna tortilja foto: Promo

Jedan od trendova aktualan ove godine, a koji će se zasigurno nastaviti je plant-based prehrana, ona na biljnoj bazi bolja za zdravlje za koju je zanimanje ekstremno poraslo upravo u godini pojave pandemije. Čak je i fleksitarijanska dijeta, kombinacija vegetarijanske prehrane s povremenom konzumacijom mesa, prema ocjenama stručnjaka proglašena drugom najboljom dijetom na svijetu za 2021. godinu.

 | Author: Promo Wrap mexican i wrap vege Mlinar foto: Promo

Ovog ljeta tako je i najveći hrvatski pekarski lanac nadopunio svoju paletu wrapova upravo samostalno povrtnom varijantom. Osim standardnog meksičkog, šunka-sir i tuna smotuljka bogatog povrćem odnedavno je u svim Mlinar poslovnicama dostupan i 'Vege Wrap'. Njihova ručno rađena tortilja bogata je namirnicama kojima niti jedan vegetarijanac neće moći odoljeti. U osvježavajuće ukusnoj kombinaciji sadrži hranjivi namaz od slanutka, crni grah, sezam i raznovrsno povrće. Dolazi u praktičnoj ambalaži, prerezana na pola kako bi odmah bila spremna za konzumaciju i to s uvrnutim rubovima kako hrana ne bi ispadala.

 | Author: Promo Wrap šunka i wrap tuna Mlinar foto: Promo

Stoga, u ljeto 2022. uživajte kao nikada do sada - praktičnim i zdravijim obrocima pobrinite se za svoje zdravlje i uštedu vremena kako bi još bolje iskoristili sve dragocjene trenutke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.