Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 13. rujna 2018.

Aromatični jastučići sa sirom, šunkom i češnjakom

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća tjestenina nikad nije izgledala jednostavnije. Zamijesite brzinsko tijesto, napunite ga finim dodacima i slastan ručak već je spreman.

Ovaj brzinski ručak ili nešto obilniju večeru voljet će i mali i veliki, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Sve što trebate jest zamijesiti super jednostavno tijesto, napuniti ga omiljenim sirom i šunkom, a zatim sve zajedno do hrskavosti zapržiti na malo češnjaka.

Jastučiće možete poslužiti uz umak po želji, a sjajno će se složiti upravo s jednostavnim kiselim vrhnjem začinjenim dimljenom mljevenom paprikom, malo soli i svježim začinskim biljem poput peršina ili vlasca.

 

Potrebno vam je:

  • 300 g brašna
  • 2 jaja
  • Maslinovo ulje
  • 150 g ricotte
  • 150 g Gavrilović suhe svinjske pečenice
  • Peršin
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Od brašna, jaja i maslinovog ulja zamijesite tijesto. Dodajte i sol.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte ricottu, suhu svinjsku pečenicu, sol i papar.
  3. Tijesto razvaljajte, pa na njega posložite hrpice nadjeva od ricotte.
  4. Oblikujte jastučiće i pecite ih u kipućoj vodi 3 minute ili dok ne omekšaju. Ocijedite ih.
  5. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte tri režnja češnjaka i popržite jastučiće.
  6. Pospite svježim peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.