gastro postao
Domaća tjestenina nikad nije izgledala jednostavnije. Zamijesite brzinsko tijesto, napunite ga finim dodacima i slastan ručak već je spreman.
Ovaj brzinski ručak ili nešto obilniju večeru voljet će i mali i veliki, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Sve što trebate jest zamijesiti super jednostavno tijesto, napuniti ga omiljenim sirom i šunkom, a zatim sve zajedno do hrskavosti zapržiti na malo češnjaka.
Jastučiće možete poslužiti uz umak po želji, a sjajno će se složiti upravo s jednostavnim kiselim vrhnjem začinjenim dimljenom mljevenom paprikom, malo soli i svježim začinskim biljem poput peršina ili vlasca.
Potrebno vam je:
- 300 g brašna
- 2 jaja
- Maslinovo ulje
- 150 g ricotte
- 150 g Gavrilović suhe svinjske pečenice
- Peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Od brašna, jaja i maslinovog ulja zamijesite tijesto. Dodajte i sol.
- U posebnoj posudi pomiješajte ricottu, suhu svinjsku pečenicu, sol i papar.
- Tijesto razvaljajte, pa na njega posložite hrpice nadjeva od ricotte.
- Oblikujte jastučiće i pecite ih u kipućoj vodi 3 minute ili dok ne omekšaju. Ocijedite ih.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte tri režnja češnjaka i popržite jastučiće.
- Pospite svježim peršinom i poslužite toplo.
Dobar tek!