Špajza 26. veljače 2023.

Bento torte – volimo mini torte s porukom iz zagrebačke slastičarnice

Zamisli lice onog kom zapališ svjećicu na ovakvoj torti, potpuno iznenada! foto: Slastičarnica Meli
gastro postao gastro.24sata.hr
Bento torte su malene torte, idealne za brzinsko obilježavanje nekog važnog datuma i bez velike proslave ili možda u iščekivanju proslave – za vikend

Da mjesta za novitete uvijek ima potvrđuju nam iz dana u dan naši slastičari. Za posljednji u nizu zaslužna je Slastičarnica Meli sa zagrebačke Trešnjevke. U njihovoj su ponudi odsad i bento torte, odnosno mini tortice s personaliziranom porukom koje mogu savršeno poslužiti za brzinsko obilježavanje nekog važnog datuma ili događaja.

Ono za što smo dosad kupovali, na primjer, muffine ili smišljali – u što ćemo piknuti svjećicu tek toliko da obilježimo nečiji rođendan, za to nam sad može poslužiti jedna od ovih preslatkih torti. Na primjer, za jutarnje slavlje u tjednu, dok ne stigne vikend i velika proslava. Ili da nekog iznenadiš na poslu. Ili odneseš mami tek toliko da ju podsjetiš da je voliš.

 | Author: Slastičarnica Meli foto: Slastičarnica Meli

"Bento je novitet u našoj slastičarni, a nisam do sada, iskreno, zamijetila da ih još netko kod nas radi. Ideja nije moja već mi je Instagram zatrpan tim bento torticama koje su sada apsolutni hit u svijetu. Pomislila sam - zašto da i mi ne probamo i ne plasiramo takve torte, jer su pre pre pre...", oduševljeno govori o tortama Melani Varda, vlasnica Slastičarnice Meli.

Sve torte su promjera 10 centimetara, odnosno za jednu do dvije osobe. Svaka bento torta dolazi zapakirana u kutijicu, a uz nju dobiješ i žličicu i svjećicu. Genijalno, zar ne?

A da ljubav ne bismo iskazivali samo slatkim, odnosno finom tortom, na tortu možeš napisati što god želiš, odnosno poruku kakvu želiš. Pada nam na pamet cijeli niz raznih mogućnosti koje bi izmamile osmijeh, a možda i pokoju suzicu na lice onog kome uručiš tortu. Baš filmski, zar ne?

 | Author: Slastičarnica Meli foto: Slastičarnica Meli

"Bento je torta za sve prigode, da kažeš mami hvala, da ženi na sladak način pokažeš da ti je stalo, da se nekome ispričaš, obilježiš neku posebnu prigodu," rekla nam je Melani Varda. 

Osim poruke na torti, možeš birati i između četiri različita okusa torti: Oreo (čoko biskvit s kremom od bijele čokolade i Oreo keksa), Choco Crunchy (čokoladni biskvit sa hrskavim čokoladnim namazom i čokoladnom kremom od tučenog slatkog vrhnja), Fruti Čiz (biskvit od vanilije s kremom od Mascarponea i šumskog voća) i Melli Vanilli (biskvit od vanilije s nadjevom od jabuka i cimeta i kremom od vanilije).

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.