U kategoriji Zdrava hrana, svoje mjesto u superfinalu izborile su dvije dame: Helena Jakoliš i Marija Štefek Rukavina. To su zaslužile pripremom krema juhe. Na prvom smo Gastro zvijezda meetup-u naše blogericama zamolili smo da svoje vještine pokažu i nama. Tako smo isprobali fantastično pohano meso i neodoljive eklere ali i super kremaste juhe.
Kandidate smo podijelili na izazove, pa je tako Helena s bloga Zdravo i slasno pripremala krem juhu od bundeve, a Marija s bloga Nuts and Walnuts krem juhu od brokule. Male tajne pripreme odlučile su podijeliti i s vama.
Svi znamo da nema neke velike mudrosti oko pripremanja juhe. Ali, uvijek postoje neki mali trikovi koji daju onaj neki "tač" i tu juha naprave u pravo kremasto čudo.
Marija nam je pripremila juhu od brokule. Pošto je juha veganska, ne ide vrhnje ni slično ali ni teška i masna zaprška. Pitamo se kako je onda napraviti kremastom? "Juhu je lako učini kremastijom dodatkom brašnastog povrća poput krumpira ili zobenih pahuljica. Ponekad dodam i šaku crvene leće koja se brzo kuha i dodaje jelu bogatstvo proteina i zasitnost", otkrila nam je Marija te dodala: "naravno, dobar štapni mikser ili blender dovrše sve za tren!".
Neke posebne trikove oko pripremanje krem juhe Helena nema, ali nam je izvukla "as iz rukava" što se tiče posebnog okusa koji nas je, moramo priznati kad smo probali njenu juhu zaista oduševio. "Nema posebne tehnike, juha dobiva na okusu zahvaljujući začinima, maslinovom ulju i prehrambenom kvascu koji daje fini okus sira", kaže Helena.
Zvuči slasno i kremasto, zar ne? Dok se povrće za juhu krčka, svakako posjetite Gastro zvijezda i dajte glas svom favoritu do 22. studenog!