Špajza 05. prosinca 2012.

Cavallino, Zagreb

cavallino_470.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu business centra na zagrebačkoj Zavrtnici smjestio se restoran Cavallino, dio poslovnog carstva obitelji Lisak i podružnica istoimenog Cateringa Lisak. Već dugi niz godina, ovo mjesto okupljalište je poslovnjaka koji ga pohode tijekom cijeloga dana, a nerijetko je mjesto održavanja sastanaka uz kavu ili ručak.

Interijer koji lagano koketira s kičem odaje dojam topline i živosti. Vaze pune cvijeća, nasmiješeno osoblje i ugodan ambijent su prvi dojmovi koje se urezuju u pamćenje ulaskom u ovaj restoran. Doista, i tijekom našeg posljednjeg posjeta Cavallinu, imali smo priliku uživati u istinskom gostoprimstvu.  Naš mladi i nasmijani konobar potrudio se učiniti naš boravak posebno ugodnim i zabavnim. Smjestivši nas u intimniji dio restorana, opskrbio nas je s opsežnim jelovnicima i preporučio finu salatu s kozjim sirom za početak našeg laganog ručka. Prebirući po jelovniku uočili smo veliku ponudu raznolikih jela kroz koja se provlači domaća nota svih krajeva Hrvatske uz primjese talijanske kuhinje.

Korektna hrana uz dobar omjer cijene i kvalitete
Posebno su zanimljiva mala topla jela na bazi tjestenine i riže te toplo-hladne salate koje mogu poslužiti kao brzi obrok za malu glad, a nude se po cijenama od 40 do 50 kuna. Glavna jela temelje se velikim dijelom na mesu, od nekoliko najpopularnijih vrsta beefsteaka do telećih i purećih odrezaka s raznim punjenjima. Riblja jela nešto su jednostavnija, rekli bismo klasici zagrebačkih trattorija– od crnog rižota, zelenih rezanaca s lososom, rižota s kozicama ili istarskih fuža s hobotnicom.

Odlučili smo se za piletinu u hrskavom tijestu s kremastim rižotom od sušene rajčice i mozzarelle s rikolom koja je ispunila očekivanja. Hrskavo tijesto je bilo tanko, hrskavo i ne odviše masno. Rižoto je zadovoljio okusom, međutim, na konzistenciji bi se moglo još malo poraditi. Deserti servirani u obliku srca – čokoladna tajna i panna cotta bili su izvrsni i pozamašnih porcija. Općenito, nakon više iskustava s kuhinjom u Cavallinu možemo reći da se radi o ispravnom pristupu i solidnoj ponudi. Nije to visoka kuhinja već korektna hrana uz dobar omjer cijene i kvalitete. Relativno velik kapacitet i izvrsna organizacija pružaju mogućnost za održavanje raznih proslava i druženja za veći broj osoba.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.