Tako je prošle subote gost-kuhar-vinar bio Mladen Rožanić, pravi „connaisseur“, u svakom smislu kada govorimo o vinu, ali i o vrhunskoj gastronomiji.
Njegovo je „vinogradarenje“ vizija, ljubav, strast, njegova su vina iskrena, drukčija, osebujna.
Pred zagrebačkim vinoznalcima, u subotu je pripremio stotinjak porcija tjestenine s plodovima mora, a sve to u „space“ tavi koja je zaostala od snimanja „Ratova zvijezda“ u Dubrovniku prije mjesec dana.
Vinska je priča u prepunom Cheese baru počela ružičastim pjenušcem od sorte borgonje Les Petites Bulles Istriennes, a magnum (1,5l), jeroboam (3l) i rehoboam (4,5l) izvrsnih kupaža Ines u bijelom i Ines u crvenom pokazale su svu raskoš, dubinu i francusku profinjenu vinsku školu vina Roxanich, skladno prateći dagnje, kozice i tjesteninu crne i bijele boje.
Jednostavno, iskreno i savršeno, kako bi rekao sam Mladen Rožanić.
Nove gastro dogodovštine u strogom centru metropole pratite na facebook stranici Cheese bara.