Špajza 29. travnja 2016.

Cheese bar: Gastro hit u centru metropole

Roxanich Cheese bar
1/5
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularni zagrebački „Cheese bar“ na Europskom trgu odnedavna je subotom pun ljubitelja finih kapljica renomiranih vinara i ukusnih zalogaja koji upotpunjuju doživljaj podnevnoga druženja.

Tako je prošle subote gost-kuhar-vinar bio Mladen Rožanić, pravi „connaisseur“, u svakom smislu kada govorimo o vinu, ali i o vrhunskoj gastronomiji.

Roxanich Cheese bar | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Njegovo je „vinogradarenje“ vizija, ljubav, strast, njegova su vina iskrena, drukčija, osebujna.

Roxanich Cheese bar | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Pred zagrebačkim vinoznalcima, u subotu je pripremio stotinjak porcija tjestenine s plodovima mora, a sve to u „space“ tavi koja je zaostala od snimanja „Ratova zvijezda“ u Dubrovniku prije mjesec dana. 

Vinska je priča u prepunom Cheese baru počela ružičastim pjenušcem od sorte borgonje Les Petites Bulles Istriennes, a magnum (1,5l), jeroboam (3l) i rehoboam (4,5l) izvrsnih kupaža Ines u bijelom i Ines u crvenom pokazale su svu raskoš, dubinu i francusku profinjenu vinsku školu vina Roxanich, skladno prateći dagnje, kozice i tjesteninu crne i bijele boje.

Jednostavno, iskreno i savršeno, kako bi rekao sam Mladen Rožanić.

Nove gastro dogodovštine u strogom centru metropole pratite na facebook stranici Cheese bara.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.