Špajza 28. siječnja 2016.

CHEFlja: Oaza maštovite kuhinje u industrijskoj zoni

CHEFlja
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Jankomiru, između industrijskih hangara, smjestila se CHEFlja - oaza vrhunske kuhinje kojom chefuje Vladimir Šajnović sa svojim timom vrsnih kuhara. Pristupačne cijene, veliki parking i domaća kuhinja privlače stalne goste, 'poslovnjake', kao i putnike namjernike koji dolaze po 'šeflju' domaćih delicija i ugodne atmosfere.

A u CHEFLji doista imaju što i zagrabiti – od tjestenine koja se ne kupuje, nego svježe priprema, kruha koji miriše iz kuhinje, mlinaca koji se rade na licu mjesta...

U ovom restoranu u Jankomiru se njeguje se prirodna gastrofilozofija: umjetnim dodacima, koncentratima i začinskim mješavinama punim aditiva - ovdje je ulaz zabranjen.

CHEFlja | Author: Promo foto: Promo

„Radimo tamne temeljce od kostiju i bistre pileće, riblje i od povrća. Što u konačnici čini jela drukčijima i daje im izvorni okus. Koristimo samo svježe namirnice.“, kaže chef Vladimir Šajnović koji uživa u osmišljavanju jela s karakterom.

„Iza zida našeg restorana nalazi se ogromni veleprodajni centar tako da smo tu u velikoj prednosti naspram ostalih restorana jer imamo pristup raznovrsnim namirnicama, a ne stvaramo vlastite zalihe u skladištu.“ dodaje chef. Zimi caruju jela s jačim okusima. Nudi se dimljeno, kiselo, sušeno, ljuto... ali i nešto nježnija riba s delikatnijim rižotom ili povrćem i druge morske varijacije koje ne gube izvorne arome. Pregršt priloga zaokružuju kulinarsku priču – glazirano, zapečeno ili punjeno, ovdje su dobro poznati pojmovi pa tako vrijedi kušati rižot od bundeve, savijaču od povrća, knedle ili okruglice od kruha koje daju „šmek“ glavnom jelu. U CHEFlji definitivno treba kušati odležanu junetinu, radi koje gurmani 'potegnu' i s udaljenijih krajeva grada.

CHEFlja | Author: Promo foto: Promo

O svježim namirnicama na tržnici ovisi i jelovnik pa je najbolje priupitati što se fino sprema taj dan.

„Stalno u ponudi imamo barem tri vrste svježe ribe. Nikad jelovnik ne radimo unaprijed, jer primjerice, kad ujutro vidim svježu jetricu kod mesara, istu taj dan stavljam na jelovnik. Zbog stalnih gostiju nastojimo svaki dan ponuditi nešto drugačije.“, objašnjava Vladimir Šajnović. „Uvjek sam za lokalnu nabavu namirnica i roba i mislim da bi male zajednice i obrti mogli puno bolje funkcionirati kada bi se međusobno podržavali i nadupunjavali.“

CHEFlja | Author: Promo foto: Promo

„Uz mene u kuhinji su još dva mlada kuharska majstora Tomislav Jelić i Antinio Gredelj. Supruga Marina uz mene je od prvog dana – podržala me u tisućama situacija kada bi mnogi odustali. Nekoliko tjedana prije otvorenja restorana Marina i ja stajali na semaforu, razmišljali kako će se zvati restoran i spontano je u toj sekundi nastala CHEFlja – prisjeća se chef i dodaje: Obično nam je smjena od sedam ujutro do sedam navečer, a često i duže. Ovaj posao moraš jako voljeti i uživati u svakom trenutku ako želiš uspjeti. Kad radimo manje od deset sati na dan to nam je kao slobodan dan.“, šali se Vladimir.

Mladi konobari, Josip i Domagoj su također dio vrsnog tima koji stručno prezentiraju ponudu i daju sve od sebe da se gosti ugodno osjećaju.

Ljeti se u CHEFlji radi vrhunski roštilj ili afterwork partiji, susreti ljubitelja starih i novih motornih vozila tako da u oazi maštovite kuhinje nikada nije dosadno. 

Dakle, Jankomir je kvart koji trebate otkriti što prije - CHEFlja je najbolji način za savršen početak, sve detalje potražite na njihovoj stranici, kao i na facebooku - dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.