gastro postao
Finalistica "Gastro zvijezde" je i blogerica Nevena Josipović, koja je nedavno blog Bake cakes preimenovala u Mama drama. Bez obzira na proširenje interesa, Nevena i dalje objavljuje divne, domaće slastice koje neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo.
Na nedavnom meetupu nije odstupala od svog stila i počastila nas je sočnim kockama od čokolade i oraha, koje idealno pristaju uz šalicu crne kave. Ako vam se sviđa ovaj recept, obožavat ćete i sve preostale na blogu Mama drama.
Bacite oko i prosudite je li upravo Nevena sljedeća Gastro zvijezda.
Sastojci:
- 25 dag maslaca
- 14 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 5 dag mljevenih oraha
- 10 dag čokolade u prahu
- 7 dag glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Glazura:
- 5 dag šećera
- 10 dag tamne čokolade
- 1 dcl vode
Priprema:
- Omekšali maslac dobro izmiksajte, dodajte šećer, vanilin šećer pa umutite u pjenastu smjesu. Zatim dodajte žumanjke i nastavite miksati. Postepeno dodajte čokoladu u prahu, orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Kratko izmiksajte. Posebno izradite snijeg od bjelanjaka pa dodajte u prethodnu smjesu. Pjenjačom lagano promiješajte, pri tome pazeći da vam smjesa ne splasne. Dobivenu smjesu izlijte u namašćeni manji kalup (cca 35×20).
- Stavite peći na 150°C otprilike 30 min. Obavezno čačkalicom provjerite da li je kolač pečen.
- Pri kraju pečenja, napravite glazuru. Čokoladu, šećer i vodu kuhajte na srednjoj vatri. Kada se sastojci sjedine, maknite s vatre i po još vrućem kolaču prelijte glazuru. Po želji kolač pospite listićima badema.
- Pustite u hladnjaku na par sati i poslužite ove slatke čokoladne kocke.