Špajza Gastro zvijezda 11. studenoga 2018.

Čokoladne kocke s orasima po receptu Mame Drame

foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Finalistica "Gastro zvijezde" je i blogerica Nevena Josipović, koja je nedavno blog Bake cakes preimenovala u Mama drama. Bez obzira na proširenje interesa, Nevena i dalje objavljuje divne, domaće slastice koje neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo.

Na nedavnom meetupu nije odstupala od svog stila i počastila nas je sočnim kockama od čokolade i oraha, koje idealno pristaju uz šalicu crne kave. Ako vam se sviđa ovaj recept, obožavat ćete i sve preostale na blogu Mama drama.

Bacite oko i prosudite je li upravo Nevena sljedeća Gastro zvijezda.

 

Možda vas zanima... Mama Drama - slasni domaći kolači Nevenin su skriveni adut Špajza


Sastojci:

  • 25 dag maslaca
  • 14 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 5 dag mljevenih oraha
  • 10 dag čokolade u prahu
  • 7 dag glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Glazura:

  • 5 dag šećera
  • 10 dag tamne čokolade
  • 1 dcl vode

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Priprema:

  1. Omekšali maslac dobro izmiksajte, dodajte šećer, vanilin šećer pa umutite u pjenastu smjesu. Zatim dodajte žumanjke i nastavite miksati. Postepeno dodajte čokoladu u prahu, orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  2. Kratko izmiksajte. Posebno izradite snijeg od bjelanjaka pa dodajte u prethodnu smjesu. Pjenjačom lagano promiješajte, pri tome pazeći da vam smjesa ne splasne. Dobivenu smjesu izlijte u namašćeni manji kalup (cca 35×20).
  3. Stavite peći na 150°C otprilike 30 min. Obavezno čačkalicom provjerite da li je kolač pečen.
  4. Pri kraju pečenja, napravite glazuru. Čokoladu, šećer i vodu kuhajte na srednjoj vatri. Kada se sastojci sjedine, maknite s vatre i po još vrućem kolaču prelijte glazuru. Po želji kolač pospite listićima badema.
  5. Pustite u hladnjaku na par sati i poslužite ove slatke čokoladne kocke.

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.