Špajza 29. kolovoza 2014.

Dida Boža ekološki sok od nara

NAR-DidaBoza.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak 4500 bobica nara potrebno je za jednu bocu eko soka Dida Boža, koji je poznati hrvatski proizvođač domaćih namaza i džemova

Dida Boža je slijedeći filozofiju pripreme samo najboljih proizvoda prema originalnim dalmatinskim recepturima zaslužio cijenjeno mjesto među potrošačima. Visok udio ekološki uzgojenog voća u proizvodima pridonio mu je i brojne nagrade na međunarodnim sajmovima. Novost u ponudi proizvođača su ekološki sokovi od aronije i nara, a ovom smo prilikom kušali upravo sok od nara.

Dida Boža sok od nara je 100% ekološki sok od koncentriranog soka nara. Prema proizvođaču, za svaku bocu od 0,75 L potrebno je oko 4500 bobica nara. Pritom proizvod sadrži samo prirodne šećere, bez onih dodanih. Rezultat je mutna crvenkasto smeđa tekućina koja možda u čaši na prvi pogled ne djeluje privlačno, no ukoliko ste posegnuli za ovim zdravim napitkom boja vas ne treba zabrinjavati jer odaje visoku koncentraciju voća. Miris je vrlo "mekan", postojan i ugodan te podsjeća na miris đžema od nara. Početna slast i prirodni udar sladora na početku ubrzo nestaje i u nastavku se javlja voćna kiselina, vrlo ravna bez posebnih impresija. Prirodni trpki okusi nara su uravnoteženi i ublaženi slatkoćom te vrlo brzo nestaju u gutljaju.

Proizvođač preporučuje dnevnu konzumaciju 30-50 ml soka što je i realna količina s obzirom na intenzivnost okusa. Naša je preporuka da sok kombinirate sa sodom ili gaziranom mineralnom vodom kako bi podigli piće na novu razinu i dali mu potrebnu dozu živosti za ljetne vrućine.

Cijena (pakiranje 750 ml): oko 37 kn

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.