Dida Boža je slijedeći filozofiju pripreme samo najboljih proizvoda prema originalnim dalmatinskim recepturima zaslužio cijenjeno mjesto među potrošačima. Visok udio ekološki uzgojenog voća u proizvodima pridonio mu je i brojne nagrade na međunarodnim sajmovima. Novost u ponudi proizvođača su ekološki sokovi od aronije i nara, a ovom smo prilikom kušali upravo sok od nara.
Dida Boža sok od nara je 100% ekološki sok od koncentriranog soka nara. Prema proizvođaču, za svaku bocu od 0,75 L potrebno je oko 4500 bobica nara. Pritom proizvod sadrži samo prirodne šećere, bez onih dodanih. Rezultat je mutna crvenkasto smeđa tekućina koja možda u čaši na prvi pogled ne djeluje privlačno, no ukoliko ste posegnuli za ovim zdravim napitkom boja vas ne treba zabrinjavati jer odaje visoku koncentraciju voća. Miris je vrlo "mekan", postojan i ugodan te podsjeća na miris đžema od nara. Početna slast i prirodni udar sladora na početku ubrzo nestaje i u nastavku se javlja voćna kiselina, vrlo ravna bez posebnih impresija. Prirodni trpki okusi nara su uravnoteženi i ublaženi slatkoćom te vrlo brzo nestaju u gutljaju.
Proizvođač preporučuje dnevnu konzumaciju 30-50 ml soka što je i realna količina s obzirom na intenzivnost okusa. Naša je preporuka da sok kombinirate sa sodom ili gaziranom mineralnom vodom kako bi podigli piće na novu razinu i dali mu potrebnu dozu živosti za ljetne vrućine.
Cijena (pakiranje 750 ml): oko 37 kn
Dida Boža ekološki sok od nara
29. kolovoza 2014.
gastro postao
Čak 4500 bobica nara potrebno je za jednu bocu eko soka Dida Boža, koji je poznati hrvatski proizvođač domaćih namaza i džemova