Špajza Najbolja ljetna osvježenja! 01. kolovoza 2017.

Dnevna doza bobica u ukusnim napitcima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neka vam sljedeći dani budu u znaku bobica...

Istovremeno unesite dnevnu dozu voća i tekućine i zadovoljite potrebu za slatkim. 

Nakon što isprobate ova tri napitka sigurno nećete posegnuti za kaloričnom čokoladicom. Zavalite se u ležaljku, napunite vrč i pročitajte neku dobru knjigu. 

 

Možda vas zanima... Top 5 napitaka koji će vas rashladiti Špajza

 

Bobičasti ledeni čaj

Sastojci: 1,5 l vode, 4 vrećice čaja od hibiskusa, 4 vrećice čaja od brusnice, 2 šake jagoda, 2 šake borovnica, led

Sirup: 3/4 šalice šećera, 1/4 šalice meda, šalica vode, šalica listova metvice i 6 žlica limunova soka

Priprema: Zagrijte pola vode do vrenja, dodajte vrećice čaja i ostavite pet minuta. Ulijte ostatak hladne vode i, kad se ohladi, stavite u hladnjak. U tavu stavite sastojke za sirup i zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Kuhajte još pet minuta pa procijedite i ohladite. U vrč stavite dvije trećine voća i zgnječite ga kuhačom. Ulijte čaj, umiješajte sirup, dodajte kocke leda i ukrasite ostatkom voća.

 

Možda vas zanima... Koktel Zagreb: Top 5 mjesta koja morate posjetiti Špajza

 

Zeleni čaj s malinama

Sastojci: 6 dl vode, 4 vrećice zelenog čaja, 30 malina, listovi bosiljka, limun, led

Sirup: šalica vode, šalica šećera, šaka listova bosiljka, sok limuna

Priprema: Otopite šećer u vodi i kad zavrije umiješajte bosiljak i limunov sok. Ostavite da se ohladi pa procijedite. Vrećice čaja prelijte vrelom vodom i pustite pet minuta. Ohladite čaj, a u vrču zgnječite dvije trećine malina. Prelijte hladnim čajem i zasladite sirupom. Dodajte led, maline, listove bosiljka i kriške limuna.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Mirisni napitak od kupina

Sastojci: kivi, 1/2 šalice kupina, prstohvat cimeta, 2 dl vode, led

Priprema: Ogulite kivi i izrežite ga na ploške pa ga pomiješajte s kupinama u staklenci. Prekrijte ledom do vrha, ulijte oko 2 dl vode, dok teglica ne bude puna, ubacite prstohvat cimeta i zatvorite poklopcem. Ostavite u hladnjaku pola sata kako bi voće ispustilo arome.

Želimo vam ugodan dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.