Kad su u pitanju trendovi u mliječnoj industriji, grčki tip jogurta je trenutni svjetski hit. Njegovo tajno oružje izrazito je bogata tekstura kojom se ističe na tržištu jogurta. Osnovna razlika između klasičnog i grčkog tipa jogurta je u gustoći. Dodatni korak u tehnologiji proizvodnje grčkog tipa jogurta, koji podrazumijeva odvajanje sirutke, čini ovaj jogurt gušćim i bez vidljive sinereze (odvajanja sirutke u gotovom proizvodu), ali i bogatijim proteinima.
Dukat je nedavno prvi izbacio na hrvatsko tržište grčki tip jogurta u varijanti natur, voćni jogurt jagoda i voćni jogurt badem pistacija. Prvi pogled na Dukatos voćni jogurt badem pistacija otkriva kremu svijetlo zelene boje s vidljim komadićima usitnjenih orašastih plodova. Miris je intenzivan i asocira na ekstrakt badema i talijanski liker amaretto. Konzistencija je izrazito gusta, a okus mliječni i kremast – sve zahvaljujući bogatom sadržaju masti iz punomasnog mlijeka.
Okus badema je nametljiv i odgovara okusu benzaldehida iz badema, dok se s druge strane pistacija osjeti samo pod zubima. Zbog zasićenja šećerom prevladava slatki okus te ga je na temelju ove karakteristike prikladnije svrstati u skupinu slastica, a ne mliječnih proizvoda. Vrlo zasitan i energetski bogat budući da jedno pakiranje osigurava 219 kalorija.