Špajza 23. travnja 2021.

Dva srca i kuhača - pravo odredište za gurmane i hedoniste

foto: Dva srca & kuhača
gastro postao gastro.24sata.hr
  • "Dva srca i kuhača" web-shop je za gurmane i istinske ljubitelje rituala. Želiš li za večeru ono što tvoji gosti nikada nisu kušali, zaviri u virtualne police ovog gastroraja, zatraži savjet i recepture
  • Intervju možeš pročitati i u novom broju magazina miss7 koji je već na kioscima, a uz poklon, Barboleta narukvicu, kupiti ga možeš za 49,90 kn

Pri prvom posjetu webshopu "Dva srca i kuhača", za oko mi je zapeo nesvakidašnji opis - one-stop-shop za šmekere. Tko su šmekeri u kontekstu ove internet trgovine, pitanje je s kojim sam počela razgovor s vlasnicom Lucijom Bilandžić Matić. "To su ljudi koji su znatiželjni, inteligentni, dobrih manira, duhoviti, elokventni, cijene kulturu stola - ukratko, šarmantni ljudi rado viđeni u društvu i zainteresirani za fine stvari", pojasnila je.

Ako se prepoznaješ u ovoj definiciji, ponajviše kada je u pitanju interes za fine stvari, široka  ponuda  i individualni pristup neće te razočarati.

 | Author: Dva srca & kuhača foto: Dva srca & kuhača

Od aperitiva do deserta (i dizajnerskih čaša)

Lucija Bilandžić Matić magistra je gastronomije i projekt menadžerica internacionalnog kongresa Chefs' Stage. Webshop Dva srca & kuhača logična je, i dobrodošla, ekstenzija njenog radnog i gurmanskog iskustva. "Selekcija proizvoda je potpuno autorska i beskompromisna. S obzirom na to da suprug (Mato Matić) i ja dugo radimo u industriji vezanoj uz gastronomiju i turizam, znali smo točno po kojem ključu ćemo birati proizvode. Moraju biti jedinstveni, vrhunske kvalitete, imati ono nešto što ih izdvaja iz mase. Također moraju biti i 'hard to get', a ne dostupni na svakom koraku", kazala je Lucija.

Ovaj netipičan webshop nije za one koji vole beskonačno dugo skrolati i ubiti vrijeme, već za one koji ciljano traže sve što im je potrebno za pripremu ručka ili večere na visokom nivou. U ponudi su premium alkoholi, vina i specialty kave s pripadajućim dizajnerskim čašama, maslinova ulja i vrhunski aceto balsamico, umaci i začini koji nisu na policama supermarketa, visokokvalitetna brašna, talijanske tjestenine, artisanal čokolade - pa čak i kuharice, noževi i personalizirani buketi.

 | Author: Dva srca & kuhača foto: Dva srca & kuhača

Individualno savjetovanje ili hedonizam po narudžbi

Iako sami opisi proizvoda i mali savjeti za pripremu i uparivanje navode konzumenta na pravi put, postoji i opcija individualnog savjetovanja i dostave personaliziranog paketa. "Naš gastronomski concierge funkcionira na način da nam se klijenti direktno jave porukom na društvenim mrežama ili mailom i kažu da planiraju, primjerice, mesnu večeru za pet ljudi. Dajemo im preporuke za tip mesa ovisno o sezoni, priloge, začine, prikladna vina. Također, nudimo im recepture, predlažemo priloge, možda sireve za kraj i neki fini alkohol. Kad sve izaberu, paket im šaljemo ili dostavljamo osobno, na primjeru pojašnjava Lucija. Jedan od takvih specijaliziranih paketa putovao je iz Zagreba do Dubrovnika.

Osim specifičnih zahtjeva klijenata, u ponudi su redovito i paketi za poklonike pizze, obožavatelje keksića te one s istančanijim ukusom za kavu.

 | Author: Dva srca & kuhača foto: Dva srca & kuhača

Edukativna komponentna webshopa

Jasno je kako ti ekipa "Dva srca i kuhača" neće samo ugurati kuhaču u ruke i namirnice u smočnicu, već će te kroz cijeli proces savjetovati, educirati i informirati. Ove usluge nisu dostupne samo "na zahtjev", nego i u formi autorskih recepata i članaka. "(Od konkurentskih internetskih trgovina) izdvaja nas upravo ta produkcija originalnog sadržaja. Sve su fotke naše i jako se trudimo oko vizualne priče svakog proizvoda. Kada je izlistan na shopu, stavljamo ga u kontekst, kreiramo recepture, dajemo preporuke za sljubljivanje", dodaje Lucija.

Zaokružen pristup prezentaciji svih proizvoda iz ponude ulijeva povjerenje, pa su ih kupci u startu dobro prihvatili - i u Zagrebu, ali i diljem zemlje. Zbog toga nikako nisam mogla zaobići pitanje o selidbi iz virtualnog svijeta na neku lokaciju u gradu... "Golica nas ta ideja nekog jedinstvenog prostora, tako da gledamo, tražimo. Kad nađemo nešto po našoj mjeri - onda ćemo napraviti i taj korak", zaključila je Lucija.

 | Author: Dva srca & kuhača foto: Dva srca & kuhača

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.