Špajza 14. lipnja 2018.

Dvobojna poslastica: Džem od breskvi i malina

foto: Karina Šiždrak
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan recept od breskvi i malina idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijetelja.

Ako ste ljubitelj domaćih džemova onda bi se svakako trebali okušati u izradi ove slatke dvobojne poslastice od breskvi i malina. Na prvu ruku će vam se činiti da je komplicirano, ali vjerujte nam, uopće nije, zapravo jako je jednostavno. Ono što će vas još oduševiti kod ovog džema je to što ga možete jesti bez puno grižnje savjesti. Zašto? Ima manje kalorije nego obični džemovi jer osim manje količine šećera, koristili smo Dr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije

Ovaj jednostavan recept za džem od breskvi i malina gotov je za manje od sat vremena i  idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijatelja.

Potrebno vam je:

Džem od breskvi:
400 g    breskvi (izvagati nakon čišćenja)
100 ml    soka od naranči (svježe iscijeđeni od otprilike 1 1/2 naranče)
½ pakiranja    Dr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije (175 g)

Džem od malina:
500 g malina (izvagati nakon čišćenja)
1 omot    Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
½ pakiranja    Dr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije (175 g)

Ova količina dovoljna je za oko 6 staklenki po 200 ml.

Kako pripremiti ovaj džem pogledajte u videu.

 

 

Priprema:

Džem od breskvi

  1. Breskve operite, izvadite im koštice, narežite na komadiće i izvažite 400 g. Naranče iscijedite i izmjerite 100 ml soka. Maline preberite i izvažite 500 g.
  2. Breskve i narančin sok u loncu dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se džem hladi oko 15 min.


Džem od malina:

  1. Maline i Bourbon vanilin šećer dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min.
  2. Eventualno skinite pjenu i odmah pažljivo pomoću žlice rasporedite po džemu od bresaka sve dok staklenke ne napunite do ispod ruba.
  3. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), i ostavite da se džem ohladi.
  4. Napomena: Ne okrečite staklenke naopačke jer će se inače džemovi pomiješati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.