Glavni akteri događanja bili su čuveni vinar Tomac s Plešivice čijih se pjenušaca ne bi posramili ni u francuskoj Champagni, zatim Chef Marko Alilović te DJ-i Jazzozo i Eddy Ramich koji je i pokrenuo ovaj inovativan program glazbeno oplemenjenih degustacija u Sherry’su.
“Tomčevi pjenušci u baznim i premium varijantama vrh su hrvatske proizvodnje pjenušaca. Njegove Amfore, po meni, spadaju u sam vrh rangliste najboljih hrvatskih vina uopće.” rekao je za Tomca i njegova vina jedan od najvećih gastro autoriteta u Hrvatskoj, gospodin Darko Baretić. Chef Alilović, donedavni Chef čuvenog Boškinca, sljubio je bez greške uz ova ozbiljna vina i vrlo ozbiljna jela.
Glazba je dakako bila “Sherry on top” za vrhunski i potpuni doživljaj.
MENU
1. Pjenušac Tomac Rose brut - Sherry's classic tapas pršut-sir
2. Tomac rajnski rizling 2014 - Tuna dimljena na slami s kremom od slanutka, sabayon s medom i anisom
3. Pjenušac Tomac Diplomat - Gamberi, tempura s graškom i špinatom, krema od piletine
4. Pjenušac Tomac Amfora - Heljda sa shiitake gljivama, zeleni čaj
5. Tomac Amfora 2008 - Dimljeno carsko meso, fettuccine daikon, krema od pečenog celera, crumble
Ovakva događanja još su jedan dokaz da zagrebačka gastro scena neprestano napreduje, a iz Sherry’sa najavljuju da će se i u godini pred vratima truditi biti najoriginalniji u svojim programima.