Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 18. srpnja 2019.

Eksplozija okusa: Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečenje na roštilju daje posebnu aromu i poseban okus povrću. Paprike su odličan primjer.

Pečenjem paprika dobijete djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprika, a kada ju kombiniraš s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom okusi jednostavno eksplodiraju. 

 

Možda vas zanima... Paprike punjene mljevenim mesom Kolumne

 

Sastojci:

  • 4 paprike babure
  • 50 ml ulja
  • sol
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema:

  1. Papriku operi, prepolovi i začini soli i paprom. 
  2. Peci je na grillu, na slabom žaru, dok ne poprimi lijepu smećkastu boju i omekša.
  3. Grilanu papriku premaži kiselim vrhnjem i pospi sjeckanim češnjakom.

 

Možda vas zanima... Za ručak: Riža s pečenim paprikama Kolumne

 

24sata Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope. Prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr! Ove godine za tebe smo pripremili dva natječaja. Za prvi je dovoljno da na karti označiš lokaciju i objasniš zašto je to mjesto idealno za roštiljanje. Nagrađujemo 40 najoriginalnijih prijava, no to nije sve. Imamo još jedan natječaj u kojem možeš osvojiti privatan roštilj party. Sve detalje kako osvojiti vrijedne nagrade pogledaj na službenoj stranici!

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Zvijezda, Meggle i Cromaris.

 | Author: 24sata foto: 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.