Pečenjem paprika dobijete djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprika, a kada ju kombiniraš s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom okusi jednostavno eksplodiraju.
Sastojci:
- 4 paprike babure
- 50 ml ulja
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka
- 1 kiselo vrhnje
Priprema:
- Papriku operi, prepolovi i začini soli i paprom.
- Peci je na grillu, na slabom žaru, dok ne poprimi lijepu smećkastu boju i omekša.
- Grilanu papriku premaži kiselim vrhnjem i pospi sjeckanim češnjakom.
24sata Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope. Prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr! Ove godine za tebe smo pripremili dva natječaja. Za prvi je dovoljno da na karti označiš lokaciju i objasniš zašto je to mjesto idealno za roštiljanje. Nagrađujemo 40 najoriginalnijih prijava, no to nije sve. Imamo još jedan natječaj u kojem možeš osvojiti privatan roštilj party. Sve detalje kako osvojiti vrijedne nagrade pogledaj na službenoj stranici!
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Zvijezda, Meggle i Cromaris.