Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 21. srpnja 2024.

Savršenstvo: Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom

Roštilj
5 MIN
12 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pečene paprike
Pečne paprike, odnosno paprike s grilla - neodoljiv prilog
foto: Angela Khebou/Unsplash
Pečenje na roštilju daje posebnu aromu i poseban okus povrću. Paprike su odličan primjer...

Pečenjem paprika dobit ćeš djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprike, a kada ju kombiniraš s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom okusi jednostavno eksplodiraju. 

pečene paprike | Author: Karolina Grabowska/Unsplash S grilla je sve finije - pod mesa, preko povrća do - voća foto: Karolina Grabowska/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pečene paprike s kiselim vrhnjem i češnjakom
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Paprika babura 4 kom
  • Suncokretovo ulje 40 ml
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Češnjak 2 režanj
  • Kiselo vrhnje 200 ml
Postupak
  1. Paprike operi, prepolovi te posoli i popapri.


  2. Peci paprike na grillu, na slaboj vatri, odnosno žaru,, dok ne poprimi lijepu smećkastu boju i omekša.


  3. Grilane paprike premaži kiselim vrhnjem i pospi nasjeckanim češnjakom.


Isprobaj i ova divna čuda s grila...

rimska salata Možda vas zanima... Grilana rimska salata s dresingom od avokada Recepti grilane breskve Možda vas zanima... Breskve s roštilja - vrhunski ljetni desert! Recepti Grilane tikvice s ricottom i orasima Možda vas zanima... Grilane tikvice s ricottom i orasima Recepti Možda vas zanima... Lubenica s grilla - novo slasno ljetno otkriće Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.