Pečenje na roštilju daje posebnu aromu i poseban okus povrću. Paprike su odličan primjer...
Pečenjem paprika dobit ćeš djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprike, a kada ju kombiniraš s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom okusi jednostavno eksplodiraju.
S grilla je sve finije - pod mesa, preko povrća do - voća
foto: Karolina Grabowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pečene paprike s kiselim vrhnjem i češnjakom
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Paprika babura
4
kom
Suncokretovo ulje
40
ml
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Češnjak
2
režanj
Kiselo vrhnje
200
ml
Postupak
Paprike operi, prepolovi te posoli i popapri.
Peci paprike na grillu, na slaboj vatri, odnosno žaru,, dok ne poprimi lijepu smećkastu boju i omekša.
Grilane paprike premaži kiselim vrhnjem i pospi nasjeckanim češnjakom.