Špajza Online Chill&Grill 2020 u tvom domu 18. srpnja 2019.

Eksplozija okusa: Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečenje na roštilju daje posebnu aromu i poseban okus povrću. Paprike su odličan primjer.

Pečenjem paprika dobijete djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprika, a kada ju kombiniraš s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom okusi jednostavno eksplodiraju. 

 

Možda vas zanima... Paprike punjene mljevenim mesom Kolumne

 

Sastojci:

  • 4 paprike babure
  • 50 ml ulja
  • sol
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 kiselo vrhnje

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte iz naših regija te kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

 

Priprema:

  1. Papriku operi, prepolovi i začini soli i paprom. 
  2. Peci je na grillu, na slabom žaru, dok ne poprimi lijepu smećkastu boju i omekša.
  3. Grilanu papriku premaži kiselim vrhnjem i pospi sjeckanim češnjakom.

 

Možda vas zanima... Za ručak: Riža s pečenim paprikama Kolumne

Dobar tek!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.