Špajza Gastro zvijezda 03. listopada 2018.

Finalisti prošlogodišnje Gastro zvijezde slažu se u jednom: "Prijavite se!"

foto: Matija Habljak/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošle smo godine našim finalistima Gastro zvijezde zadali zadatak da skuhaju po jedno autorsko jelo na zadanu temu. Tako su se u tri glavne kategorije pripremale fritule, curry i cheesecake brownie. Kako se čitavo iskustvo svidjelo sveukupnim pobjednicama kategorija, pročitajte u nastavku.

Prošlogodišnja i prva po redu Gastro zvijezda donijela nam je prve pobjednike u kategorijama tradicionalne i zdrave hrane te slastica, a tom smo prilikom finalistima zadali slatki zadatak.

 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

 

Tako su nam Sanja Mijac, Domaćica, i Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju, finalisti u kategoriji tradicionalna hrana, pripremali fritule na samo svoj način. Pobjedu je odnijela Domaćica svojim klasičnim fritulama.

 

Možda vas zanima... Stvorite uspomene uz Sanjine brze fritule Špajza Možda vas zanima... Začinite dan: Vedranove slane fritule s čvarcima Špajza

 

Sanja Mijac ukupna je pobjednica natjecanja, pa smo je tako proglasili i Gastro zvijezdom te je pitali kako je sama doživjela čitavo iskustvo.

"Čitavo iskustvo bilo je jako pozitivno i lijepo, kreativno i zanimljivo. Pobjedi sam se nadala, ali ju nisam očekivala jer sam se natjecala s divnim kolegama blogerima koje jako cijenim", rekla nam je Sanja.

Dodala je i kako su nagrade odlične te se našalila kako joj Zvijezdini paketi, gotovo godinu dana nakon pobjede, još uvijek stižu na vrata. 

"Preporučila bih sudjelovanje, naravno da bih, nemate što izgubiti, a mislim da ćete se kroz izazove super zabaviti, kao i dobro provesti na završnom partiju. Ako nešto i osvojite to je svakako poticaj da nastavite uživati i raditi što volite, nikad ne znate što vas kasnije čeka", rekla je Sanja.

 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL


U kategoriji zdrava hrana finalistice Jelena Markota s bloga Cooking with the Cat i Tina Uglješić poznatija s bloga Zelenarium pripremale su nam jela na bazi curryja, a titulu zdrave Gastro zvijezde odnijela je Jelena Markota koja nam je skuhala divan pileći curry.

 

Možda vas zanima... Genijalan pileći curry po receptu Jelene Markote Špajza Možda vas zanima... Tinin sirovi rižoto od cvjetače s curry umakom Špajza


"Vijest da sam finalistica me iznenadila i svakako nisam očekivala pobjedu, ali bilo je to lijepo priznanje u dragoj mi kategoriji. Sudjelovanje i prijavu na natjecanju bih preporučila onima koji žele promovirati svoj rad i upoznati kolege iz branše, a kolegama koji se prijavljuju bih  savjetovala ostanu svoji, jer osobnost i originalnost je ono što na kraju jedino ima smisla", otkrila nam je Jelena.

 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL


Finalistice u kategoriji slastica, Andrea Cukrov s bloga Cukar i Karla Kovačić s bloga Sweet Life by Karla, pripremale su cheesecake brownie. Iako su se obje blogerice i više nego potrudile, u ovoj je kategoriji pobijedila Andrea Cukrov. 

Andreu smo pitali kako je ona doživjela sudjelovanje u Gastro zvijezdi i bi li isto preporučila i kolegama blogerima ove godine, a ona nam je na svoj simpatičan način pojasnila čitavu stvar.

"Mogu reći da je moje iskustvo s Gastro zvijezdom bilo vrlo pozitivno. Uvijek je lijepo čuti da se nekome tvoj rad sviđa i da ga smatra dovoljno dobrim da te prijavi na blogerski natječaj. Pobjedu nikad ne očekujem pa tako  nisam ni taj put, ona je došla kao ugodno iznenađenje. Preporučila bi sudjelovanje posebno mlađim blogerima koji tek traže svoj glas i publiku. Kroz ovakva natjecanja stječu se nova poznanstva, kontakti i prijateljstva te se može doprijeti i do novih čitatelja. Prijavljenim blogerima bi poručila da budu opušteni i guštaju u kuhanju, pisanju i fotografiji."

 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

 

Nakon završnog okupljanja na kojem smo upoznali lica iza najboljih blogova 2017. godine, za drugo smo vam izdanje Gastro zvijezde spremili nešto posve novo i drugačije. Pratite nas na Gastro zvijezda stranici, a novosti vam donosimo i na našim društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.