Špajza Postani Gastro zvijezda 257 prikaza 05. prosinca 2017.

Tinin sirovi rižoto od cvjetače s curry umakom

Zelenarium
Iznenadite se jelom koje do sada još nikada niste kušali. Zavirite u svijet novog, jednostavnog i zdravog.

Možda ćete se i zapitati zašto baš rižoto od cvjetače. Nakon što isprobate više nećete imati pitanja, već ćete samo uživati u okusima.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Složenost pripreme: jednostavno

 | Author: Zelenarium Zelenarium

SASTOJCI (za 2 osobe):

ZA UMAK:

  • 1 šalica indijskih oraščića (150 g) 
  • 1 režanj češnjaka 
  • 1 žličica curryja u prahu 
  • na vrh žličice chilija u prahu 
  • na vrh žličice kajenske paprike u prahu 
  • 1/3 žličice soli 
  • 5-7 žlica kokosovog mlijeka (50-70 ml)
  • 1 manja cvjetača (za rižoto)
  • 2 žlice sjemenki sezama (za posipavanje)

ZA PRILOG:

  • 2 šake rikole
  • 4 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • sol

 | Author: Zelenarium Zelenarium

PRIPREMA:

  1. Indijske oraščiće namočite prethodno u vodi cca 2 sata (ako nemate vremena, namočite ju barem 20 minuta). Isperite i procijedite.
  2. Cvjetaču očistite od listova i središnjeg, tvrdog dijela pa samo vrhove izmiksajte u multipraktiku do veličine zrna riže. 
  3. U blenderu izmiksajte sve sastojke za curry umak (namočene indijske oraščiće, češnjak, curry, chili, kajensku papriku, sol i kokosovo mlijeko), dok ne dobijete glatki, zlatni umak.
  4. Usitnjenu cvjetaču servirajte na tanjure, prelijte curry umakom, posipajte s još malo curryja u prahu i sezamovim sjemenkama.
  5. Rikolu operite, prosušite te ju začinite Zvijezda ekstra djevičanskim maslinovim uljem, jabučnim octom i solju.

SAVJET: začinjeni rižoto možete držati u hladnjaku do 2 dana. Preporučujem da ga prije konzumiranja držite na sobnoj temperaturi 30-ak minuta.

Ne zaboravite glasati za svoje favorite. Pronađite ih na stranici Gastro zvijezda

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.