Špajza 30. svibnja 2016.

Foodblogerice kuhaju za Izložbu vina kontinentalne Hrvatske!

Zelina
Grad Sveti Ivan Zelina
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas predstavljamo treću i posljednju foodblogericu koja će vam podastrijeti svoje sjajne recepte u Svetom Ivanu Zelini u petak 3. i u subotu 4. lipnja.

Subotnje poslijepodne na ovom poznatom festivalu rezervirano je za program Hrana i vino u kojem će tri naše blogerice pripremati različite slane i slatke delicije što će ih sommelier Darko Lugarić sparivati s vinima kontinentalne Hrvatske.

Posjetitelji će moći degustirati maštovita jela Tihane Topčić, Nikoline Dianežević i Ane Gregl koja nam se danas predstavlja!

Ana Gregl | Author: facebook facebook

"Moje ime je Ana Gregl i autorica sam bloga Om & nom. Za mene su kuhanje i izrada slastica meditativan proces, a ova divna ljubav se počela razvijati prije otprilike dvije godine.

Uživam u otkrivanju novih okusa, proučavanju namirnica, eksperimentiranju u kuhinji, a najveća su mi strast začini. Iako sam na "papiru" fotografkinja, odlučila sam ljubav prema kolačima pretvoriti u posao i nedavno krenula s učenjem slastičarskog zanata.

Misao vodilja, pod kojom i vodim blog, je "jedi, voli, meditiraj", a za izložbu sam spremila dva recepta:"

Cheesecake s bučinim uljem:

  • 200g čokoladnih keksa
  • 100g maslaca
  • 1200g krem sira
  • 800 ml slatkog vrhnja (35%m.m.)
  • 160 g bučinih koštica
  • 8 žlica bučinog ulja
  • 200g šećera u prahu

Hummus s pečenim paprikama i suhim rajčicama:

  • 4xkonzerva slanutka od 400g
  • 12 crvenih rog paprika
  • 200 g suhih rajčica
  • 100g sezama
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar, baharat, timijan
  • tost kruh
  • 2 tikvice

Ovo su mjere za 60 malih cheeseva i 60 malih hummusa.

Zelina | Author: Grad Sveti Ivan Zelina Grad Sveti Ivan Zelina

Anu pratite na njenom blogu, fejsu i instagramu, i svi se vidimo ovog vikenda u Sv. Ivanu Zelini!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.