Subotnje poslijepodne na ovom poznatom festivalu rezervirano je za program Hrana i vino u kojem će tri naše blogerice pripremati različite slane i slatke delicije što će ih sommelier Darko Lugarić sparivati s vinima kontinentalne Hrvatske.
Posjetitelji će moći degustirati maštovita jela Tihane Topčić, Nikoline Dianežević i Ane Gregl koja nam se danas predstavlja!
"Moje ime je Ana Gregl i autorica sam bloga Om & nom. Za mene su kuhanje i izrada slastica meditativan proces, a ova divna ljubav se počela razvijati prije otprilike dvije godine.
Uživam u otkrivanju novih okusa, proučavanju namirnica, eksperimentiranju u kuhinji, a najveća su mi strast začini. Iako sam na "papiru" fotografkinja, odlučila sam ljubav prema kolačima pretvoriti u posao i nedavno krenula s učenjem slastičarskog zanata.
Misao vodilja, pod kojom i vodim blog, je "jedi, voli, meditiraj", a za izložbu sam spremila dva recepta:"
Cheesecake s bučinim uljem:
- 200g čokoladnih keksa
- 100g maslaca
- 1200g krem sira
- 800 ml slatkog vrhnja (35%m.m.)
- 160 g bučinih koštica
- 8 žlica bučinog ulja
- 200g šećera u prahu
Hummus s pečenim paprikama i suhim rajčicama:
- 4xkonzerva slanutka od 400g
- 12 crvenih rog paprika
- 200 g suhih rajčica
- 100g sezama
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar, baharat, timijan
- tost kruh
- 2 tikvice
Ovo su mjere za 60 malih cheeseva i 60 malih hummusa.
Anu pratite na njenom blogu, fejsu i instagramu, i svi se vidimo ovog vikenda u Sv. Ivanu Zelini!