Subotnje poslijepodne na ovom poznatom festivalu rezervirano je za program Hrana i vino u kojem će tri naše blogerice pripremati različite slane i slatke delicije što će ih sommelier Darko Lugarić sparivati s vinima kontinentalne Hrvatske.
Posjetitelji će moći degustirati maštovita jela Tihane Topčić, Nikoline Dianežević i Ane Gregl koja nam se danas predstavlja!
"Moje ime je Ana Gregl i autorica sam bloga Om & nom. Za mene su kuhanje i izrada slastica meditativan proces, a ova divna ljubav se počela razvijati prije otprilike dvije godine.
Uživam u otkrivanju novih okusa, proučavanju namirnica, eksperimentiranju u kuhinji, a najveća su mi strast začini. Iako sam na "papiru" fotografkinja, odlučila sam ljubav prema kolačima pretvoriti u posao i nedavno krenula s učenjem slastičarskog zanata.
Misao vodilja, pod kojom i vodim blog, je "jedi, voli, meditiraj", a za izložbu sam spremila dva recepta:"
Cheesecake s bučinim uljem:
- 200g čokoladnih keksa
 - 100g maslaca
 - 1200g krem sira
 - 800 ml slatkog vrhnja (35%m.m.)
 - 160 g bučinih koštica
 - 8 žlica bučinog ulja
 - 200g šećera u prahu
 
Hummus s pečenim paprikama i suhim rajčicama:
- 4xkonzerva slanutka od 400g
 - 12 crvenih rog paprika
 - 200 g suhih rajčica
 - 100g sezama
 - 1 žlica maslinovog ulja
 - sol, papar, baharat, timijan
 - tost kruh
 - 2 tikvice
 
Ovo su mjere za 60 malih cheeseva i 60 malih hummusa.
Anu pratite na njenom blogu, fejsu i instagramu, i svi se vidimo ovog vikenda u Sv. Ivanu Zelini!