gastro postao
Domaći fuži bit će daleko ukusniji od onih kupovnih, a trebat će im svega nekoliko sastojaka da ih pretvorite u najfiniji ručak.
Jednostavan umak od vrhnja, buđole i češnjaka divno će se sljubiti s domaćim fužima. Priprema je jednostavna, ne oduzima previše vremena, pa je stoga tjestenina pripremljena na ovaj način upravo idealan ljetni ručak.
Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.
Sastojci:
- 40 dag brašna
- 2 jaja
- 2-3 žlice ulja
- sol
- 3 dl vrhnja za kuhanje
- 150 g buđole
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
Priprema:
- Brašno prosijati na dasku i oblikovati u kup, s udubinom u sredini. U dubinu ulupati jaja, dodati
- ulje i malo soli. Dodati vode i umijesiti tijesto.
- Kad je tijesto dobro umiješano, razvaljati ga u plohu debljine pola cm.
- Tijesto razrezati na kvadratiće 3x3 cm. Dva suprotna ugla preklopiti, spojiti u sredini i pritisnuti
- prstom. Fuže kuhati u ključaloj slanoj vodi desetak minuta.
- Dok se fuži kuhaju na ulju brzo popržiti češnjak.
- Dodati buđolu narezanu na trakice te kratko popržiti.
- Dodati vrhnje pa kad provri umiješati fuže.
- Poslužiti odmah.
Dobar tek!