Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 17. kolovoza 2018.

Fuži u umaku od vrhnja i buđole - idealan ljetni ručak

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći fuži bit će daleko ukusniji od onih kupovnih, a trebat će im svega nekoliko sastojaka da ih pretvorite u najfiniji ručak.

Jednostavan umak od vrhnja, buđole i češnjaka divno će se sljubiti s domaćim fužima. Priprema je jednostavna, ne oduzima previše vremena, pa je stoga tjestenina pripremljena na ovaj način upravo idealan ljetni ručak.

Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.


Sastojci:

  • 40 dag brašna
  • 2 jaja
  • 2-3 žlice ulja
  • sol
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 150 g buđole
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Brašno prosijati na dasku i oblikovati u kup, s udubinom u sredini. U dubinu ulupati jaja, dodati
  2. ulje i malo soli. Dodati vode i umijesiti tijesto.
  3. Kad je tijesto dobro umiješano, razvaljati ga u plohu debljine pola cm.
  4. Tijesto razrezati na kvadratiće 3x3 cm. Dva suprotna ugla preklopiti, spojiti u sredini i pritisnuti
  5. prstom. Fuže kuhati u ključaloj slanoj vodi desetak minuta.
  6. Dok se fuži kuhaju na ulju brzo popržiti češnjak.
  7. Dodati buđolu narezanu na trakice te kratko popržiti.
  8. Dodati vrhnje pa kad provri umiješati fuže.
  9. Poslužiti odmah.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.