Špajza 12. travnja 2018.

Gastro izdanje talk-showa Ženska priča

foto: Goran Berović
gastro postao gastro.24sata.hr
Stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić u novom izdanju humanitarne Ženske priče u utorak, 10.travnja  2018 ugostila je vlasnicu slastičarnica „ Torte i to“ Martinu Bračić, gastro blogericu Andreu Cukrov te chefove Matu Jankovića i Ivana Pažanina. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Sinoć je u prepunom klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan još jedan uspješan talk -show Ženska priča, kojeg već petu godinu vodi komičarka i spisateljica Marijana Perinić. Voditeljica je ugostila prave znalce iz svijeta kuhanja , prije svega vlasnicu lanca slastičarnica „ Torte i to“ Martinu Bračić koja je pričala o svojim počecima kada je počela raditi svoje prve torte u maloj radionici na Trešnjevci pa sve do lanca od trenutno pet slastičarnica, za čijim su tortama Hrvati već godinama ludi. Martina nam je ispričala kako se sve više poslovno usmjeruje prema tradicionalnim hrvatskim kolačima, od makovnjače, šnenokla, orehnjače, te je publici priznala da recept za njenu popularnu tortu od sira nije nikakva tajna, osim one da je za uspješnost kolača najvažniji trud i sistem „ pokušaja i pogreške“.
 

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović


U zabavnom i ugodnom razgovoru sudjelovala je i gastro blogerica Andrea Cukrov, otkrivši sve tajne zanata pisanja bloga, uz mnogobrojne savjete i informacije iz kulinarstva s domaće i svjetske scene. Zanimljivo je kako Andrea prije samo par godina nije znala ispeći ni jaje, da bi se danas isprofilirala u renomiranog znalca na području kulinarstva, a iza nje je i objavljena božićna kuharica. 

Svakako je bilo zabavno poslušati poznate kuhare Matu Jankovića i Ivana Pažanina koji su direktno, iskreno i šarmantno pričali o svojim počecima, od školovanja u ugostiteljskoj školi pa sve do angažmana u popularnom kulinarskom showu „ Tri , dva, jedan-kuhaj!“. Pričali su o odlikama dobrog i uspješnog chefa, radu u kuhinji, kuhanju za slavne osobe te o svim izazovima, predrasudama  i stresnima situacijama s kojima se susreću.

Ugodnoj atmosferi su pridonijela i mnogobrojna pitanja iz publike, na koja su gosti  spremno odgovarali. Pričalo se i o omiljenim receptima, hrani koju nikada ne bi probali, kuhanju za prijatelje i one najbliže, uz bitnu napomenu kako su ipak najsretniji kada im netko drugi skuha te da svakako nisu kritični ni strogi kako to mnogi misle.
 

 | Author: Goran Berović foto: Goran Berović


Novo izdanje Ženske priče održat će se u klubu hrvatskih glazbenika SAX! (Palmotićeva 22, Zagreb), u utorak, 15.svibnja  2018 godine u 20.00 sati, u dvosatnom programu stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić s nekim novim te zasigurno zanimljivim gostima. Pozivamo sve posjetitelje da uživaju s nama u nastavku Ženske priče čija sezona traje do lipnja 2018. godine.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.