"Svoja jela ne želim vezati ni uz jednu regiju, ni uz jedan smjer. Puno puta su me pitali u kojem smjeru ide moja kuhinja. Odgovor je jednostavan: ide u mom smjeru, jer ja kuham ono što mi se kuha, što želim, za što imam trenutnu inspiraciju."
Tako je sebe opisao chef zagrebačkog Bistroa Apetit - Goran Kočiš. 33-godišnji kuhar, Slavonac, rodom iz Virovitice, zauzeo je tako jednu od vodečih pozicija na zagrebačkoj, i Hrvatskoj gastro sceni.
Sve je još dodatno učvrstio ulaskom u društvo mladih chefova kuhara JRE (Jeunes restaurateurs) gdje je skupa sa Bistroom Apetit postao članom ove prestižne udruge koja okuplja najbolje mlade kuhare Europe.
Iz tog razloga smo se uputili na razgovor sa mladim chefom, ali sve se ionako najbolje vidi iz onoga što on i najbolje radi - njegovog menua!
Imali smo priliku kušati Goranove specijalne uratke iz njegovog degustacijskog menua od četiri slijeda:
1. Juha od cvjetače s grilanim kozjim sirom
2. Divlje šparoge, poširano jaje, tartufi i pršut
3. File orade na kremi od špinata i cikle, i pireom od batata
3a. Raviol punjen krvavicom, kiseli kupus i pire krumpir s krispi komadićima krumpira
4. Krema od bijele čokolade i malina na keksu od maslinovog ulja, posuto kandiranim ružinim laticama
Uglavnom, još kad znate i činjenicu da je sommelier Apetita Ivan Jug netom dobio međunarodnu A.S.I. diplomu, vrijeme je da se stvarno uputite na prekrasni Cmrok i nagradite svoja osjetila. Dobar vam tek!