Špajza 26. siječnja 2017.

Grah salata - mama svih salata

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prisjetite se dobro poznatih okusa na neke nove, još bolje načine

Grah salatu poznajemo oduvijek, a ipak joj se tako rijetko vraćamo. Možda je zbog premalo prostora za nadopunjavanje ili jela kojima bi savršeno odgovarala. No, tome ne treba biti tako! Uz tek manje izmjene, grah salata ponovno će zablistati na svakom stolu.

U salatu ubacite dodatke koji će odgovarati baš vama i ona će postati sve što ste oduvijek zamišljali. U ljetnim mjesecima možete joj dodati sitno sjeckanu rajčicu i bosiljak, a u zimskim špinat i dobru dozu češnjaka. Kako se grah voli sa zelenim dodacima, u svako ga doba godine iznenadite sitno sjeckanim peršinom, vlascem ili kiselicom.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Uz neizostavan luk, grah salata bit će najbolja začinite li s malo octa ili limunovog soka, a zatim sve zalijete s nekoliko kapi bučinog ulja

Odlična će biti i kombinacija različitih vrsta graha što ćete najbolje postići pripremate li salatu za veći broj ljudi. Kombinirajte crni, bijeli, smeđi ili šareni grah. Nijanse različitih okusa pružit će vam potpuno drugačiji doživljaj ove dobro poznate salate.

Izvrstan dodatak faširancima, dobrom odresku i ostalim mesnim jelima više nikada ne mora biti dosadan.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.