Špajza 14. lipnja 2023.

Kreativnost za dječju sreću: Evo kako obični sendviči mogu prevoriti dječji rođendan u pravi spektakl

Veseli sendviči
Veseli sendviči koji će oduševiti najmlađe foto: Instagram screenshot

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Naresci su odlični zalogaji za svaku priliku - od dječjih rođendana, preko trenutaka kad si na dijeti do romantičnih i slavljeničkih prigoda. Znamo koji su idealni za koju situaciju, i kako ih poslužiti

Naresci su sve veći trend, što zbog praktičnosti, što zbog svoje primjenjivosti u raznim situacijama. Već smo pisali o tome - lako su dostupni, za njih ne moramo čekati u redu, možemo ih koristiti za kreativne plate, od njih složiti genijalan sendvič, ponijeti ih na izlet…

Također, postoje razne situacije u kojima su baš naresci idealan izbor. Od dječjih rođendana, preko izleta do trenutaka kada želimo iznenaditi voljenu osobu ili nešto proslaviti s dragim ljudima… puno je situacija u kojima posežemo za narescima kao najbržim i najpraktičnijim rješenjem. U nastavku donosimo neke od njih.

 

Naresci Možda vas zanima... Uz ove proizvode uštedjet ćeš puno vremena u kuhinji! Špajza

 

Kad paziš na prehranu

Kad kreneš na dijetu, prvo što se izbacuje su proizvodi s visokim udjelom masnoća, kao i oni s puno soli. Posljednjih godina na tržištu se sve češće mogu pronaći naresci s niskim udjelom masnoće i soli, tako da u njima možeš uživati u u vrijeme kad si na dijeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIK Vrbovec (@pikvrbovec)

Odličan primjer su PIK šunke sa samo 2% masnoće, s niskim udjelom soli, bez aditiva i pojačivača okusa odličan su i zdrav izbor, a i dalje vrlo ukusne. Toliko ukusne da ćeš ih nastaviti jesti i kada dijeta prođe.

Za dječji rođendan

Djeca znaju biti izbirljiva, no fini zalogaji poput parizera njihova su omiljena poslastica. Još bolje od svega, od njih možeš složiti kreativne i zabavne sendviče koji će se svidjeti najmlađima i s guštom će ih pojesti.

Dodaš malo rajčice i salatice, koji će se sjajno uklopiti u zabavni sendvič za najmlađe, malo sira, kečapa, majoneze… i klinci će doslovce poludjeti za gozbom koju im pripremiš.

 | Author: Tangled With Taste Veseli sendviči za klince foto: Tangled With Taste

Za izlet

Naresci su nam najdraži kad idemo na izlet – u planine, na jezero, na piknik u prirodu… Od njih možemo složiti slasne sendviče i ponijeti ih sa sobom ili pak možemo ponijeti cijela pakiranja narezaka različitih vrsta pa si svatko može odabrati one koji su mu najdraži i na licu mjesta složiti finu gozbu.

 

Sendviči Možda vas zanima... TOP 5 najboljih sendviča iz cijelog svijeta, neki od njih su doista nevjerojatni Špajza

Kod odabira narezaka za izlet ili plažu savjetujemo odabir narezaka od suhomesnatih proizvoda, poput zimske, Panone ili drugih salama jer su trajnije. Ako baš želiš napraviti sendvič od pureće šunke, Fina šunke ili mortadele, svakako ponesi i prijenosni hladnjak ili rashladnu torbu u kojoj ćeš sendvič, odnosno nareske čuvati sve dok ne dođe vrijeme da ih pojedeš.

Uz vrhunski kruh, malo povrća (rajčice, paprike, krastavaca…), namaz i sir sendvič od narezaka može postati odličan brzi ručak ili zalogaj kad ogladnimo na plaži. A ako slaganju svog sendviča od narezaka posvetiš posebnu pažnju, svi će na plaži biti ljubomorni na tvoj slasni obrok.

 | Author: Alex Guillaume/Unsplash Naresci su izvrstan fingerfood foto: Alex Guillaume/Unsplash

Kao finger food i brzi snack

Naresci su genijalan finger food i brzi snack. Nisi gladan, no svejedno ti se nešto jede – idealna je to prilika za zaviriti u hladnjak i uzeti nekoliko šnita omiljenog nareska. Jao, kako u tome uživamo!

Također, od narezaka se mogu složiti genijalni, maštoviti kanapei koji su savršen zalogaj za partyje na kojima minglamo s prijateljima i poznanicima te nam dobro dođe neki sitan zalogaj između dva pića i čašice razgovora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIK Vrbovec (@pikvrbovec)

 

Svi se iz djetinjstva sjećamo malih sendviča na kriškama talijana ili pak kanapea na krekerima, bez kojih nije mogao proći niti jedan rođendan. Na krilima nostalgije složi simpatične retro kanapee na krekerima i oduševi goste! Jer ovi mali slatki kanapei idealni su kao brzo rješenje kada ti dolazi društvo, ali i bez nekog posebnog povoda – kada se tebi jede nešto brzo i fino. U svakom slučaju, naresci su u glavnoj ulozi.

 

Ružice od salame Možda vas zanima... Hit na TikToku: prefine i predivne ružice od salame Špajza

 

Kao snack za dvoje

Kada želiš iznenaditi svoju bolju polovicu, bilo zbog neke posebne prigode (godišnjice, rođendana…) ili bez nekog posebnog razloga, pripremi slatku malu romantičnu platu za dvoje u obliku srca. Ne moraš biti masterchef kako bi ti ovo pošlo za rukom, samo trebaš nabaviti dobre nareske u kojima oboje uživate.

Tu iskoristi naše dobre savjete, primjerice onaj za slaganje ružica od salame koje će biti savršen dodatak romantičnoj plati od narezaka.

Naresci | Author: Paola Vasquez/Pexels Naresci za svaku priliku foto: Paola Vasquez/Pexels

Kada ti se jednostavno jede sendvič

Sendviči su nam omiljeni zalogaji, i to ne samo kada smo u žurbi pa je to jedina hrana koju stignemo složiti i pojesti. Sendviči su postali pravi gastro trend i nerijetko su zvijezde raznih food festivala upravo – sočni sendviči!

 | Author: Sara Cervera/Unsplash Sočan sendvič od narezaka foto: Sara Cervera/Unsplash

Sendviči imaju bogatu povijest, znamo i koji je najskuplji, a koji najveći sendvič na svijetu. Također, svatko ima svoju filozofiju slaganja sendviča i tu se dosta razlikujemo, no jedno je sigurno – nema dobrog sendviča bez kvalitetnih narezaka.

Ako sebe smatraš majstorom slaganja sendviča, posjeti microsite SendWish koji smo pokrenuli u suradnji s PIK-om Vrbovec. Kreiraj svoj idealan sendvič s PIK Vrbovec narescima i osvoji vrijedne nagrade!

 | Author: PIK Vrbovec PIK Slice sendvič s PIK narescima je pun pogodak! foto: PIK Vrbovec

 

Najbolji izbor narezaka za svaku prigodu ima PIK Vrbovec  - od najfinije šunke, buđole, mortadele, PIKO parizera pa sve do raznih trajnih kobasica (Panona, čajna, zimska, kulen…). PIK naresci su praktični, unaprijed narezani i spremni za upotrebu, štede vrijeme jer nema čekanja u redu za rezanje salame u supermarketu, lako se otvaraju i ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju, a imaju i 25% manje soli. Također, njihovo pakiranje dugo čuva njihov savršen okus.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.