Špajza 23. svibnja 2023.

Hit na TikToku: prefine i predivne ružice od salame

Ružice od salame
Ružice od salame foto: Instagram @modern_brie

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
TikTok je prepun kulinarskih savjeta, a mi smo odabrali dva aktualna uz koje će tvoje plate izgledati savršeno, a gosti će te pitati kako ti je to uspjelo. Ostatke plata možeš iskoristiti za kreiranje slasnih sendviča, a odlična platforma za to je - SendWish, na kojem možeš osvojiti i vrijedne nagrade

Gledamo sve te predivne plate s narescima i sirom – kod prijatelja, u gostima, u restoranima, na domjencima… I uvijek zavidimo onima koji su ih slagali jer čini nam se da su svi majstori slaganja suhomesnatih plata... Svi osim nas.

Upravo zato donosimo ti dva jednostavna trika koje smo pronašli na TikToku. Pomoću ovih trikova ćeš i ti oduševiti svoje goste, a tvoje plate odsad će izgledati fenomenalno i inovativno uz minimalno uloženog truda. Naravno, jamčimo ti i da će te svi pitati kako ti je uspjelo.

 | Author: Instagram @charcuterleigh Ružice od salame foto: Instagram @charcuterleigh

Ružice od salame

Pa krenimo… Prva komponenta naše savršene plate su – ružice od salame. Naime, pravljenje suhomesnatih ružica postalo je pravi hit na TikToku – videa s hashtagom #salamirose pogledalo je ukupno 83,4 milijuna ljudi.

@inspo_by_rio_ How I make Salami roses in four different ways 🌹 Save this for later 🍀 Wishing you all a fantastic and peaceful weekend 🤍 Follow @inspo_by_rio_ for more💕 #salamirose #fooddecoration #foodstyling #foodart #foodvideo #tipsandtricks #foodinspo #fördig #fördigpage #foryou #foryourpage ♬ Take You Dancing - Jason Derulo

Postoje razne metode izrada ružica od salame. Možda najpopularnija metoda je da se u slaganju koristi čaša u koju se, uz preklapanje, slažu šnite salame i tako sve dok de dođemo do sredine. Potom se ružica izvadi iz čaše i položi na podlogu tako da je strana koja je bila u čaši sada okrenuta prema gore. Jednostavnije ne može!

U drugoj metodi ne koristi se čaša, nego se šnite salame slažu u niz jedna do druge, uz preklapanje. Potom se sve zarola, pričvrsti čačkalicom i – ružica je tu. Jako nam se sviđa i ova fora s listićima bosiljka koji 'glume' lišće od ruže! Jako brzo i jednostavno!

@pikvrbovecplus Ruža je simbol ljubavi - pretvori je u ražnjiće.🌹🤤 #pikvrbovec #piktok #trajnekobasice #recept #fy #fyp #foryou #foryourpage #food ♬ this is love - whosjoody

Što je najbolje od svega, salamu kupiš u trgovini već narezanu na jednake, tanke šnite i ne moraš se mučiti s rezanjem. U ovu aktivnost možeš uključiti i djecu, budući da se ne koriste noževi i drugi oštri predmeti. Njima će slaganje ružica od salame biti odlična zabavna aktivnost.

 | Author: Instagram @schbvonneguthrie Rolice od topljenog sira i krastavaca foto: Instagram @schbvonneguthrie

Rolice iznenađenja

Sada kada smo doznali sve o ružicama od salame, red je da ti predstavimo jedan od najnovijih TikTok trendova – rolice od rastopljenog sira i kiselih krastavaca. Ovaj zalogaj, koji će postati neizostavan dio tvoje plate, ali i ukusan snack u trenucima kada ti se jede nešto na brzinu, toliko je omiljen na ovoj društvenoj mreži da videa s hashtagom #cheesepickle bilježe ukupno 86,2 milijuna pregleda!

@jeanthacookingqueenn PICKLES IN A BLANKET #pickles #pickletok #cheesepickle #snacks #recipes #foodtok #foodasmr #GoodDeedsCup ♬ original sound - jeanthacookingqueenn

Postupak je jednostavan: Odabereš neki lako topljivi tvrdi sir, staviš 1 šnitu sira na tavicu, pustiš da se rastopi i lagano zapeče s jedne strane. Na gornju stranu, dok je sir još u tavi, staviš kiseli krastavac, zarolaš i – izvadiš iz tave! Prije nego što staviš krastavac, za dodatni okus možeš dodati i malo naribanog cheddara, parmezana ili nekog drugog aromatičnog sira (ili kombinaciju navedenih) i kad se to rastopi staviš krastavac i zarolaš.

Ove rolice poslužuju se s majonezom, ili nekim drugim umakom po želji, a sjajno funkcioniraju i kao topli dodatak na platama. U tom slučaju napravi ih neposredno prije dolaska gostiju.

Sendvič od jaja | Author: Shutterstock Sendvič od jaja foto: Shutterstock

S plate u – sendvič

Ako se slučajno dogodi da tvoji gosti nisu platu slistili do kraja, ili imaš zalihu narezaka i sira u hladnjaku svakako složi ukusan sendvič i u njemu iskoristi i druge namirnice koje već imaš kod kuće. Upotrijebi maštu i napravi neobične spojeve okusa i tekstura.

 | Author: Screenshot/24sata SendWish foto: Screenshot/24sata

A ako se usudiš, već imaš provjerenu recepturu za savršeni sendvič, ili ju tek trebaš smisliti, uključi se u naš nagradni natječaj koji smo pokrenuli u suradnji s PIK-om Vrbovec, proizvođačem najboljih i najraznovrsnijih narezaka. Sve što trebaš učiniti jest posjetiti naš microsite SendWish, tamo kreirati sendvič po svome ukusu i možeš osvoji vrijedne nagrade!

Naš stručni žiri, sastavljen od najvećih ljubitelja i poznavatelja sendviča odabrat će 10 najboljih koji će osvojiti vrijedne nagrade - drvenu dasku za posluživanje, staklenu posudu za hranu i 10 pakiranja PIK narezaka. Neke od najboljih 10 sendviča rekreirat će omiljeni hrvatski food blogeri i tako možda baš tvoj sendvič učiniti besmrtnim. 

 | Author: PIK Vrbovec PIK Slice Sendvič foto: PIK Vrbovec

Iako smo različiti, povezuju nas isti užici. Baš kao što PIK nareske različitog okusa povezuju ista praktična pakiranja i vrhunska kvaliteta. Provjeri široku paletu PIK narezaka i pronađi okus koji je baš po tvom guštu. Otkrij više!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:39 31. Svibanj 2023.

    najbolji sendvic