Unaprijed narezani i praktično zapakirani suhomesnati proizvodi sve su već trend, što možemo zaključiti i po policama u hladnjacima supermarketa koje su sve punije takvim proizvodima. Oni iz godine u godinu bilježe rast prodaje jer su tako jednostavni za korištenje i odmah spremni za konzumaciju zahvaljujući pakiranju koje čuva svježinu i kvalitetu jer nije izloženo vanjskim utjecajima. U nastavku donosimo 5 glavnih razloga što je ovaj trend u stalnom porastu.
1. Strogo kontrolirani uvjeti proizvodnje
Naresci se proizvode u strogo kontroliranim uvjetima, nisu izloženi vanjskim utjecajima i atmosferi. Oni se narezuju u takozvanim 'bijelim sobama' koje imaju specijalne, visoko higijenske uvjete i kontroliranu mikroklimu.
Visoka razina čistoće u tim prostorijama može se usporediti s onom u operacijskim salama, tako da znamo da je hrana koja dolazi do nas zdravstveno potpuno ispravna. Upravo zahvaljujućim tim izvrsnim uvjetima naresci su puno kvalitetniji te mogu dulje trajati.
2. Štede vrijeme i praktični su za uporabu
Živimo u vremenu kada cijenimo svaku svoju minutu, pa tako i u kuhinji sve postupke nastojimo skratiti, odnosno pojednostaviti. Pa nema potrebe zezati se s mesoreznicom kod kuće kad postoji brže i jednostavnije rješenje.
Naresci su odlični za ponijeti na put, izlet ili piknik, mogu ih samostalno koristiti i najmlađi (jer već su narezani, pa nema noževa!). A ujutro, ako kasniš na posao, samo na brzinu složiš sendvič od gotovih narezaka i možeš krenuti u nove radne pobjede. Tvoj doručak je spreman u trenu!
3. Nema više čekanja u redu
Koliko puta odustaneš od kupnje salame kad vidiš koliki je red na odjelu delikatesa (a taj red uvijek je nekako najduži...)? Svatko ima neke posebne prohtjeve, a ti samo želiš malo dobre zimske za svoj sendvič... Ubrzaj proces i pojuri do obližnjeg hladnjaka gdje ćeš pronaći sve bolji izbor unaprijed pripremljenih i zapakiranih narezaka.
4. Duži rok trajanja
Osim toga što su tako jednostavni za konzumaciju, brzo i lako dostupni, naresci imaju i duži rok trajanja, što je posebno bitno danas u vrijeme kada iz financijskih i ekoloških razloga nastojimo ne bacati hranu. Za to je zaslužan njihov poseban proces proizvodnje, ali i pakiranje koje čuva svježinu, okus i miris. U njemu naresci dulje traju, te mogu dulje stajati i u hladnjaku.
Svaki put kad otvoriš pakiranje narezaka zapuhnut će te njihov fantastičan miris (čuva ga upravo kvalitetno pakiranje), a kad ih jednom kreneš jesti nećeš se tako lako moći zaustaviti. Ako ti ipak ostane nešto narezaka iz pakiranja, možeš ih još neko vrijeme čuvati u hladnjaku, no obavezno ih dobro zatvori da što dulje sačuvaju svoje savršene arome.
5. Uvijek si spreman za nenajavljene goste
Nareske je uvijek dobro imati kod kuće i u slučaju dolaska nenajavljenih gostiju. Jer najgore je kad ti netko nenadano pokuca na vrata, a nemaš mu što ponuditi.
Upravo ovaj zadnji razlog, dolazak nenadanih gostiju, nama je postao presudan da odlučimo u svako doba u svom hladnjaku imati nekoliko različitih pakiranja narezaka. Dok se gosti smještaju na tvoj kauč, ti kratko skočiš do kuhinje, otvoriš nekoliko narezaka, složiš brzinsku platu (ako marljivo vježbaš, možeš za čas složiti i genijalne ružice od salame!) i – gozba je tu! Ne trebaš čak ni nož vaditi iz ladice!
Pravi primjer ovog rastućeg food trenda su PIK naresci – od slasne mortadele, preko raznih vrsta šunki do omiljene zimske, kulena ili pak PIKO parizera. Popis je tu, a na tebi je da pronađeš okus koji je baš po tvom guštu. 😉
Možeš i kreirati svoj autorski sendvič putem platforme SendWish i osvojiti vrijedne PIK poklon pakete!