Špajza 18. ožujka 2016.

Istra predstavlja nova vrhunska vina!

Meneghetti
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji vrhunskog vina u zagrebačkom su Basementu uživali u dva sjajna nova vina uzgojena u predivnoj Istri...

U jednom od najljepših i najugodnijih mjesta za uživatelje vina, Wine baru Basement, predstavljena su nova godišta vina vinarije Meneghetti iz istarskih Bala - Meneghetti Malvazija 2015 i Meneghetti White 2012.

Goran Hanžek, direktor i partner u Meneghetti d.o.o., istaknuo je da će berba 2015. godine biti zapamćena kao jedna od najboljih u povijesti vinarije, posebice iz razloga što su vremenski uvjeti za razliku od kišne 2014. godine bili jako dobri pa se očekuju vina izvrsne kvalitete. Osim toga, od 2015. godine su svi vinogradi u vlasništvu vinarije u stanju pune rodnosti tako da će po prvi puta biti nadmašena proizvodnja od 100.000 boca godišnje.

Meneghetti | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Meneghetti Malvazija 2015 je svježe bijelo vino koje uz 85% malvazije ima i 15% chardonnaya i bijelog pinota u kupaži. Na nosu ima klasične voćne note uz karakterističnu cvijetnu notu akacije dok je u ustima mekano, srednjeg tijela uz fino izbalansirane kiseline i alkohole.

Meneghetti | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Meneghetti White 2012 je kupaža chardonnaya i bijelog pinota koja je odležala 12 mjeseci u velikim bačvama od slavonskog hrasta te još 30 mjeseci u boci prije nego izlazi na tržište. Na nosu daje naglašene zrele egzotične note tropskog voća i citrusa uz note finog drva i vanilije u pozadini. Na nepcu je vino bogato i koncentrirano, kremaste teksture sa zrelijim kiselinama. Naša je topla preporuka da sjednete na neku sunčanu terasu i prepustite ovoj sjajnoj kupaži.

Na samoj Stanciji Meneghetti trenutno su u tijeku radovi na proširenju smještajnih kapaciteta i restorana, a ponovno otvaranje planirano je za početak kolovoza kada će Meneghetti zablistati sa 26 luksuznih smještajnih jedinica i restoranom sa 70 sjedećih mjesta uz brojne dodatne sadržaje.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.