Njegov je talent prepoznao i žiri Gastro zvijezde i svojim ga glasovima odveo do četiri najbolja u kategoriji Slastica.
Ako već niste, obavezno posjetite blog Harry Coopers Food i uživajte već u samom pogledu na divne deserte koje Harry priprema. Potražite Instagram profil harrycoop.er kako bi mogli na dnevnoj bazi pratiti što se zbiva u Hajrudinovoj kuhinji, a možete mu dati i svoj glas i odvesti ga u superfinale "Gastro zvijezde".
Ako ste neodlučni o tome tko zaslužuje titulu u kategoriji Slastice, možda vam nedoumice razriješi ovaj recept za čokoladni kolač s kruškama.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- 4 jaja
- 250 ml mlijeka
- 50 g kakaa u prahu
- 1 prasak za pecivo
- 100 ml suncokretovog ulja
- 1 kg krušaka
- 200 g tamne čokolade.
Priprema:
- Izmiješajte sve suhe sastojke, a potom dodajte jaja, mlijeko i ulje.
- Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte je u kalup za pečenje.
- Kruške ogulite i prepolovite, poredajte ih preko smjese tako da plutaju.
- Pecite otprilike 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Kad se ispeče, otopite čokoladu i prelijte je preko kolača.
Gotovo!