Špajza Gastro zvijezda 09. studenoga 2018.

Iz Harryjeve kuhinje: Čokoladni kolač s kruškama

foto: @harrycoop.er, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Hajrudin Šišić kreira primamljiva, mirisna jela koja se mogu replicirati, a svoje znanje i ideje redovito dijeli i s tisućama pratitelja na blogu Harry Coopers Food.

Njegov je talent prepoznao i žiri Gastro zvijezde i svojim ga glasovima odveo do četiri najbolja u kategoriji Slastica.

Ako već niste, obavezno posjetite blog Harry Coopers Food i uživajte već u samom pogledu na divne deserte koje Harry priprema. Potražite Instagram profil harrycoop.er kako bi mogli na dnevnoj bazi pratiti što se zbiva u Hajrudinovoj kuhinji, a možete mu dati i svoj glas i odvesti ga u superfinale "Gastro zvijezde". 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Ako ste neodlučni o tome tko zaslužuje titulu u kategoriji Slastice, možda vam nedoumice razriješi ovaj recept za čokoladni kolač s kruškama.

 

Možda vas zanima... Čarolije iz pećnice Harryja Coopera Špajza

 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 4 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 prasak za pecivo
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 1 kg krušaka
  • 200 g tamne čokolade.

Priprema:

  1. Izmiješajte sve suhe sastojke, a potom dodajte jaja, mlijeko i ulje.
  2. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte je u kalup za pečenje.
  3. Kruške ogulite i prepolovite, poredajte ih preko smjese tako da plutaju.
  4. Pecite otprilike 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  5. Kad se ispeče, otopite čokoladu i prelijte je preko kolača.

 

 

Gotovo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.