gastro postao
                                            
                                        
                                    Bez obzira na visoke temperature, juha uvijek djeluje terapeutski...
                                
                                
                                    
                                
                                Okrijepite se mirisnom juhom od šampinjona, krumpira i Petrinjske šunke, nakon koje nećete ni pomisliti na glavno jelo. Stvorite toplu obiteljsku atmosferu za samo pola sata, koliko traje priprema ove bogate juhe.
Sastojci:
- 400 g Gavrilović šunke
 - 200 g luka
 - 250 g šampinjona, vrganja ili nekih drugih šumskih gljiva
 - 1 veća mrkva
 - 2 veća krumpira
 - sol, papar
 - slatka crvena paprika
 - ulje
 - voda ili temeljac
 - vezica peršinova lišća
 - kiselo vrhnje
 
Postupak pripreme:
- Luk narežite na kockice, mrkvu na kolutiće, gljive na tanke ploške, šunku na kockice. Luk pržite na ulju dok ne omekša. Dodajte kockice šunke.
 - Krumpir narežite na kockice otprilike iste veličine kao što ste narezali i šunku ili slaninu.
 - Dodajte mrkvu i narezan krumpir, posolite i popaprite, dodajte mljevenu papriku i sve kratko popržite pa zalijte vodom ili temeljcem toliko da je pokriveno.
 - Nakon što ste dodali tekućinu, pričekajte da zakuha, smanjite vatru i kuhajte polupokriveno 10-15 minuta dok se krumpir skuha.
 - Servirajte uz žlicu kiselog vrhnja. Pospite svježim peršinom.
 
Dobar tek!