Špajza 11. lipnja 2025.

Jedinstven spoj prirode i okusa: Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavljaju novi sladoled s medom metvice

foto: Tomislav Koran
gastro postao gastro.24sata.hr
Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje s ponosom najavljuje početak suradnje s renomiranom hrvatskom tvrtkom Croccantino, poznatom po svojoj inovativnosti i podršci lokalnim sastojcima kroz projekt Startaj Hrvatska.

Rezultat ove suradnje su proizvodi – sladoled od jagode s dodatkom meda od metvice s pašnjaka Lonjskog polja i sladoled s okusom šumskog voće & cheesecakea – kremasti sladoled, također obogaćen medom od metvice. Oba okusa bit će dostupna od 11. lipnja 2025. u suvenirnicama Parka prirode Lonjsko polje te na odabranim prodajnim mjestima tvrtke Croccantino.

 | Author: Tomislav Koran foto: Tomislav Koran

Novi okusi nose oznaku „Izvorno iz Lonjskog polja“, čime se jamči podrijetlo i autentičnost sastojaka – u ovom slučaju, med od metvice, jedinstvene biljke koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja. Med proizvode lokalni OPG-ovi koji djeluju unutar Parka i koji su nositelji oznake „Izvorno iz Lonjskog polja“, a njihov rad temelji se na ekološkim i održivim principima.

Ova suradnja je savršen spoj prirodnih resursa, tradicionalne proizvodnje i suvremenog poslovanja. Ponosni smo što možemo zajedno predstaviti proizvod koji ne samo da oduševljava okusom, već i promovira vrijednosti očuvanja prirode i podrške lokalnoj zajednici“, izjavio je Domagoj Šejatović, ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje.

 | Author: Tomislav Koran foto: Tomislav Koran

Croccantino, poznat po povezivanju lokalnih priča i sastojaka u svojim sladoledima, kroz projekt Startaj Hrvatska već je predstavio sedam okusa inspiriranih Pelješcem. Ovom suradnjom prvi puta otvaraju novo poglavlje – okus kontinentalne Hrvatske, čime dodatno šire svoju misiju promicanja hrvatskih regija kroz gastronomiju.

 | Author: Tomislav Koran foto: Tomislav Koran

Metvica iz Lonjskog polja i njezin mirisan, aromatičan med, idealna su inspiracija za dva ljetna okusa koja neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnija nepca. Ovi sladoledi – sorbet od jagode te šumsko voće & cheesecake, obogaćeni medom metvice – spajaju svježinu, kvalitetu i lokalni identitet. Radujemo se što ćemo ih predstaviti široj javnosti“, poručila je Marija Antunović iz tvrtke Croccantiono.

Kupnjom sladoleda posjetitelji ne samo da uživaju u jedinstvenom okusu, već izravno podržavaju lokalne proizvođače i projekte zaštite prirodne i kulturne baštine Parka.

 | Author: Tomislav Koran foto: Tomislav Koran

Željeli smo stvoriti proizvod koji će istodobno promovirati okuse kontinentalne Hrvatske i Lonjskog polja te poduprijeti lokalne proizvođače. Ideja o sladoledu s medom od metvice rodila se upravo iz promišljanja kako spojiti ono najbolje iz prirode s modernim potrošačkim navikama. Veseli nas što smo u Croccantinu pronašli partnera koji razumije vrijednost lokalnog i autentičnog,“ istaknula je Arijana Jurić, savjetnica za marketing i odnose s javnošću JU Park prirode Lonjsko polje.

 | Author: Tomislav Koran foto: Tomislav Koran

Sladoledi će biti dostupni u ograničenoj seriji samo tijekom ljetne sezone ili do isteka zaliha, pa iskoristite priliku i probate ove jedinstvene okuse.