Špajza 20. ožujka 2021.

Jela s palentom novi su hit na društvenim mrežama!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za doručak, brzinski ručak ili večeru pripremi ukusan (i zdrav) obrok s palentom...

Ljubav prema palenti mnogi gaje još od djetinjstva. Osim što je jednostavna, povoljna i lako dostupna namirnica, palenta odlično funkcionira u slatkim i slanim varijantama. Nekad je palenta bila hrana siromašnog stanovništva diljem Europe, a danas je otkrivaju i otmjeni restorani te redovito poslužuju kao prilog glavnom jelu.

Polenta bowls - zdrav i ukusan obrok!

Palenta je postala i popularna namirnica i sastavi dio različitih tzv. breakfast bowls. Uobičajeno, zdjelice se pripremaju sa zobenim pahuljicama, različitim vrstama jogurta, voćem i sjemenkama, a novi hit su i polenta bowls, odnosno zdjelice u kojima je palenta baza i glavna namirnica. 

Slatka ili slana verzija? 

Palenta može biti izvrsna osnovna namirnica za pripremu raznovrsnih i ukusnih, slanih i slatkih jela. U kombinaciji sa svježim sirom i parmezanom, povrćem ili poširanim jajem, dobit ćeš pravu energetsku bombu, bogatog i aromatičnog okusa i hrskave teksture. Iako ju većinom jedemo u slanim kombinacijama, palenta je sjajna i u slatkim jelima!

 

Možda vas zanima... Za doručak posluži kremastu palentu s bademima Recepti

 

Za doručak ili međuobrok možeš napraviti svoju zdjelicu s palentom i ukusnim nadjevima od jogurta, voća i meda, a odlično se kombinira i sa sušenim voćem i orašastim plodovima. Priprema palente traje tek nekoliko minuta, a vjerujemo da će se i tvoji najmiliji veseliti ovakvom doručku ili večeri. U nastavku smo izdvojili nekoliko kreativnih zdjelica s palentom, koje ti mogu poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak ili večeru! Uživaj...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vellostar (@vellostar)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.