Špajza 14. rujna 2016.

Kako je bilo piti, jesti i istrčati Istrian Wine Run 2016.!

Wine Run
1/7
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
U istri je održan drugi međunarodni Wine Run, zabavna utrka u kojoj nije najbitnije pobjediti, nego se savršeno zabaviti uz brojne pitke i jestive delicije koje vas očekuju - na stazi! Pročitajte kako se ove godine provela naša slavna hedonistica/triatlonka Đurđica Orepić, alias Just Dju It!

Taman se sve sleglo oko ovogodišnjeg Wine Runa, a ja još uvijek uživam u sjećanjima na to hedonistički veselo, otkačeno trkačko druženje.

Naša grupa Wine Witches sakupila se sa svih strana Balkana. Odlična ženska ekipa pretplaćena na smijanje i uživanje, tek sa malom dozom samomučenja (trčanje)...

Wine Run | Author: facebook foto: facebook

Na startu u Brtonigli nisi znao što prvo da napraviš, da odeš na kavu s pogledom na prekrasan ambijent istarskog gradića, možda da unaprijed odradiš WC (a ne usred staze), pozdraviš i zagrliš sve koje ugledaš, normalno - fotkaš sto slika, natrpaš usta pršutom i sirom koji tako dobro mirišu, ili da se odmah napiješ i riješiš problem! Odlučile smo se za SVE, plus ples!

Polumaratonska staza je puna izazova, a vinski domaćini ove su se godine još više potrudili oko ambijenta pa ste mogli u nekom momentu pomisliti da ste umrli i greškom završili u raju!

Predivne boje pršuta, sira, maslina, lubenica, vina u svim nijansama, a onda oko vas nasmiješena znojna lica koja hvataju dah, umaškarana u sve boje koje ste znali, i one koje prvi puta vidite. Muzika vas dodatno zbunjuje u vezi tog Wine Runa, te i oni najžešći trkači kapituliraju od sportskog života, i gutaju sve ono što ne ide s dobrim vremenom istrčane utrke!

Ove godine trčala sam štafetu, odnosno zadnju dionicu od 7 km. Na toj zadnjoj izmjeni vrijeme je brzo prolazilo uz kušavanja, navijanja za umorne trkače koji su uz sva iskušenja ipak stigli do zadnje izmjene ili posljednjih 7 km.

Moram napomenuti da ste se na ovoj okrijepnoj stanici mogli nasmijati do suza. Bilo je vruće, jako sunce upeklo kao da je zaboravilo da je sredina rujna, a kad sam napokon preuzela štafetu, rekla sam samoj sebi „Ajd sad gas da što prije dođeš do cilja!" (čitaj, vina, muzike, hrane, fešte).

Prestizala sam "mučenike" ispred sebe i jurila sve do Umaga i cilja. A tamo – fešta nad feštama! Istrian Wine Run raste, kako sam i sama sudjelovala na najjačim maratonima i polumaratonima svijeta, slobodno mogu reći da je ovo utrka koja ima dušu! Preporučam je svima onima koji pažljivo biraju svoju prvu utrku, onima koji žele uspomenu koju će prepričavati sebi i unucima. Nepogrešivo ćete se zaraziti trčanjem.

Wine Run | Author: facebook foto: facebook

Moj prvi maraton bio je najljepši vinski maraton na svijetu u Medocu, prije točno 5 godina, i pogledajte gdje me doveo! Na pragu sam World Championship IRONMANA u Koni 8.10, moje, i Meke svih najboljih triatlonaca na svijetu, najjača trka, inicijacija!

Ostaje mi samo da se u avionu za Havaje smješkam uspomenama s ovog ludog provoda na Istrian Wine Runu. Vidimo se sljedeće godine, i ono što je bitno - tko se nije umaškarao, magarac je bio!

Vaša Just Dju IT 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.