gastro postao
Malo je reći da ovaj klasični zagorski ručak naprosto obožavamo. Pripremamo ga s različitim dodacima, a danas vam donosimo recept za jednostavan ručak koji će najfinije zamirisati u baš svako doba godine.
Kombinacija kiselog kupusa s omiljenim Gavrilović kobasicama, malo slanine i ručak je spreman prije nego što možete zamisliti. Ono što volimo kod ove kombinacije jest činjenica da je možete posluživati u najrazličitijim varijantama.
U ljetnoj nam je varijanti ipak najdraža upakirana u meko hot dog pecivo, na plaži uz pogled na more, a takvom spoju možete dodati i hrskave, domaće pržene krumpiriće ili jednostavnu sezonsku salatu. U slast!
Sastojci:
- 1 luk
- 100 g Gavrilović slanine
- 4 Gavrilović kobasice
- 500 g kiselog kupusa
- Ulje
Priprema:
- Kobasice najprije ispecite na tavi.
- Luk nasjeckajte na sitno pa ga kratko pirjajte na ulju na kojem su se pekle i kobasice.
- Dodajte sitno sjeckanu slaninu.
- Kiseli kupus isperite u vodi ako je preslan, a zatim ga dodajte luku i slanini.
- Pirjajte kiseli kupus 15-ak minuta.
- Kobasice poslužite s pečenim krumpirom i pirjanim kiselim kupusom.
Dobar tek!