Špajza 06. svibnja 2015.

Kuharica za one koji se boje kuhanja

cant cook book
Can't cook book
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan priručnik za nesigurne koji se žele baciti u kulinarske vode

Redovito pratite i čitate recepte, ali ih se još niste usudili iskušati u kuhinji? Bojite se krenuti u avanturu pripremanja kompliciranih, ali i najjednostavnijih jela? Ne znate razliku između kuhanja i pečenja? Onda je knjiga autorice Jessice Seinfeld definitivno pravi izbor za vas. ''Kuharica za one koji se boje kuhanja'' na pojednostavljen način prikazuje sve elemente pripreme i obrade namirnica, kako bi u konačnici savladali 'strah od kuhanja' i zadovoljno uživali u vašem ukusnom jelu. Cilj autorice je probuditi samopouzdanje novim 'chefovima' objašnjavanjem recepata korak po korak.

Jessica Seinfeld, inače supruga slavnog komičara Jerryja, u svojoj kuharici naglasak stavlja na zdravu prehranu, a prije ovog izdanja napisala je kuharicu u kojoj roditeljima objašnjava kako u jelo zamaskirati povrće i zdrave namirnice, kako bi njihovoj djeci postale primamljive.

Jessica Seinfeld u novoj knjizi ohrabruje kuhare amatere na način da prije svakog recepta naglasi koji je najteži dio pripreme određenog jela. Tako npr. na stranicama koje se bave lazanjama, preplašene kuhare uvjerava kako je najteži dio 'slaganja' ovog slasnog jela sjeckanje češnjaka. ''Kuharica za one koji se boje kuhanja'' s preko 100 recepata i uvoda u opremu, tehniku i namirnice odličan je priručnik za svakog onog tko se bez prethodnog iskustva želi baciti u kulinarske vode.

Autor: Jessica Seinfeld
Izdavač: Atria books, 2013.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.