Špajza 29. listopada 2015.

Premium vina iz Kutjevačkog podruma

Vino Maximo
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Premium linije Kutjevačkog podruma su linije De Gotho i Maximo te Graševina Turković koje se proizvode u malim i vrlo ograničenim serijama vina

U organizaciji udruge G.E.T. održana je prezentacija premium brendova Kutjevačkog podruma. Za ovu priliku vina su sljubljena s hranom Sandre Nedeljko, kuharice i vlasnice restorana-pansiona Mamica iz Pušćina (Međimurje). Sljubljivanje je vodio i pripremio naš poznati sommelier, Aleksandar Noršić.

Cilj ove prezentacije bio je novinarima predstaviti premium vina Kutjevačkog podruma koja oni već znaju, ali im je ovim putem skrenuta pažnja na to da se radi o vinima s posebnih vinogradarskih položaja, rađena s puno ljubavi i u malim serijama.

Za restoran-pansion Mamica, ovo je bio prvi javni nastup pred većim brojem novinara i pokazao se kao pun pogodak te vjerujemo da će mnogi od vas uskoro posjetiti njihov restoran.

Za potpuni užitak i doživljaj pobrinuli su se odličan mladi moderator Šimun Miloš i iznimno talentirana mlada umjetnica Lana Škrgatić koja je prezentirala svoje umijeće na saksofonu, klavijaturama i flauti. Sve se to odigralo na predivnom, novootkrivenom mjestu "Cukorek Melin" podno Zagrebačke gore.

Menu: Piće dobrodošlice: Maximo brut, pjenušac koji se odlično sljubljuje s hranom, ali je i vrhunski aperitiv

1. Maximo brut - Mousse od morske pastrve na krekerima

2. de Gotho Graševina - flambirane kozice u panceti

3. Graševina Turković - rižoto sa svinjetinom, gljivama i bućom

4. de Gotho Pinot crni - pačja prsa, mlinci, hajdina kaša i džem od ljubičastog luka i šljiva

medjimurska gibanica | Author: Promo foto: Promo

5. Maximo bianco - međimurska gibanica; panna cotta aromatizirana bosiljkom s umakom od rajčica

Iznenađenje večeri bila su dva vina ledenih berbi - graševina i traminac

Premium linije Kutjevačkog podruma

Premium linije Kutjevačkog podruma su linije De Gotho i Maximo te Graševina Turković koje se proizvode u malim i vrlo ograničenim serijama vina. To su ekskluzivna vina, za one pilce koji od vina očekuju da im podari sve svoje ljepote mirisa i okusa, ukratko - vina za uživanje. Dakako, bitno je istaknuti i da su ta vina višestruko nagrađivana na svjetskim i domaćim ocjenjivanjima vina.

Ova se vina ne mogu kupiti u trgovačkim centrima već isključivo u restoranima i specijaliziranim trgovinama te u novopokrenutom lancu vinoteka "Svijet vina" koji Kutjevo d.d. otvara na više lokacija u Zagrebu i to - na tržnicama.

"Spoj tradicije i suvremenog, brzog načina života, nastojali smo ostvariti ugodnim i toplim ambijentom, u kojem se posjetitelji uvijek mogu osjećati dobrodošli. Upravo u duhu navedenog, kao primarne lokacije za otvaranje vinoteka Svijet vina odabrane su tržnice, uz koje se oduvijek vežu i običaji degustacije. Pri samome posjetu tržnici osjetila su već potaknuta na uživanje okusa, a budući da su to ujedno i mjesta susreta, nema boljeg mjesta za doživljaj koji želimo ostvariti ovim projektom.", poručuju iz Kutjeva d.d.

Nakon nedavno otvorene vinoteke na tržnici Jarun, sada se otvara vinoteka i na tržnici Gajnice

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.