Špajza 06. veljače 2019.

Ljepote Amerike gledane kroz prozor luksuznog vlaka!

foto: @winetrain, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je jedini vlak čiji se putnici nikada ne žale zbog spore vožnje!

Već 30 godina gosti iz cijelog svijeta dolaze u Napu zbog jedinstvene vožnje vlakom. Wine Train  namijenjen je obožavateljima vina i dobre hrane, koji su spremni potrošiti pozamašnu svotu za uslugu i pogled na vinograde i šarmantne gradiće. 

 

 

Wine Train vozi istom linijom od 1989. godine, od Nape do st. Helen i nazad, a u tih se 50-ak km natiskalo 30 vinograda i luksuznih posjeda. U nekoliko sati vožnje, ovisno o tome koja je tura u pitanju, gosti mogu posjetiti niz  elegantnih vinskih vagona posvećenih različitim sortama vina te restoranska kola.

Ako ste skeptični prema hrani iz vlaka, dovoljno je baciti oko na jelovnik. Chef i njegova ekipa u putujućoj kuhinji pripremaju specijalitete poput bifteka i lungića, a u cijenu karte uračunata su tri slijeda. Naravno, uz svaki slijed ide i čaša vina.

 

 

 

Cijena ručka ili večere i trosatnog putovanja iznosi otprilike 250 dolara, a putnici luksuznog vlaka za cjelodnevni izlet moraju izdvojiti otprilike 400 dolara. 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.