Za razliku od poznatijeg, ali i skupljeg, Parmigiano-Reggiana ovaj se sir proizvodi isključivo od djelomično obranog mlijeka uz vrijeme odležavanja od 12 do 15 mjeseci što doprinosi konačnom aromatskom i okusnom profilu.Lovilio Grana Padano originalni je tvrdi talijanski sir za ribanje blijedo žućkasto-muljevite boje te ugodnog mirisa plijesni. Struktura mu je zrnata što posebno dolazi do izražaja pod zubima u vidu lagano kristaliziranih komadića koji hrskaju.
Sam sir je prilično nježnog okusa, vrlo malo slan što dodatno naglašava njegovu prirodnu mliječnu slatkoću. Blage arome sira odlično nadopunjuje kiselkasta sredina i ne preizražen završetak koji asocira na okus gljiva. U ustima sir vrlo brzo prelazi iz zrnate u kremastu strukturu, no sam je kraj pomalo vodenast. Ipak, riječ je o korektnom i vrlo nježnom siru pristupačnom širem krugu obožavatelja. Zahvaljujući svojim blagim aromama izvrsni je pratitelj tjestenina i rižota koje će zaokružiti, ali i istovremeno ostaviti glavnu riječ na ostalim sastojcima. Vrijedi ga probati i kao bazu za sirne umake ili za one ambicioznije kao punjenje za domaće raviole. Vrlo dobar omjer kvalitete i cijene.